Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Florentin Pera: "Să dăm dovadă de spirit civic şi responsabilitate!" Detalii despre ultimele transferuri făcute de Vâlcea

EXCLUSIV Florentin Pera: "Să dăm dovadă de spirit civic şi responsabilitate!" Detalii despre ultimele transferuri făcute de Vâlcea

Handbal

Comentarii

Florentin Pera, antrenorul formatiei SCM Rm Vâlcea a vorbit pentru Telekom Sport despre perioada grea de criză provocată de pandemia de coronavirus.

Cu meciurile suspendate atat in campionat, cat si in Liga Campionilor, antrenorul campioanei la handbal feminin, Florentin Pera isi ocupa timpul cu familia, dar este ingrijorat pentru ce va urma pentru SCM Rm. Valcea in urmatoarea perioada. "Va fi o hotarare grea, mai ales ca trebuie sa luam in calcul faptul ca sunt jucatoare, si nu doar la Valcea, care nu vor putea pleca din zonele afectate. In plus, la revenirea in Romania, acestea vor fi nevoite sa intre in carantina 14 zile si astfel perioada de inactivitate se va prelungi. SCM Rm Valcea este angajata pe trei fronturi: campionat,Cupa Romaniei, Liga Campionilor si, daca punem in calcul si faptul ca marea majoritate a jucatoarelor din lotul nostru sunt angrenate cu echipele nationale in calificari pentru Campionatul European si Jocurle Olimpice, reprezinta un program greu de gestionat", a spus Pera.

Pentru ca aproape toate jucatoarele au plecat acasa, tehnicianul a trebuit sa schimbe programul echipei. "In ceea ce priveste activitatea echipei, am incercat sa ne adaptam situatiei si am transmis prin preparatorul fizic un program individual de pregatire. Asteptam sa vedem cum vor decurge lucrurile in perioada urmatoare in privinta jocurilor oficiale. Acum este prea devreme sa ne pronuntam despre acest aspect.", a spus Pera.

Principalul valcencelor asteapta sa vada si cand va fi programata dubla din sferturile Champions League cu Metz. EHF a luat deja in calcul ca Final Four-ul programat in perioada 9-10 mai sa se dispute pe 5 si 6 septembrie, la Budapesta. "Nu cred ca este important cand se va juca meciul acum sau in vara cand am avea lotul schimbat. In orice conditii cele de la Metz sunt favorite".

Tehnicianul este multumit de venirea interului stanga Evghenija Minevskaya de la Brest: "Este o jucatoare completa, care face ambele faze de joc si se pliaza conceptiei de joc al formatiei noastre fiind o jucatoare de echipa. Imi doresc sa completam anumite posturi pentru a forma o echipa cat mai competitiva in urmatorul sezon. Ne propunem sa avem continuitate in performanta la nivelul posibilitatilor finaciare".

Dupa conflictul de la finalul meciului cu CSM Bucuresti cu Per Johansson, Florentin Pera nu mai vrea sa continue schimbul de replici la de distanta cu secundul bucurestencelor. "Eu il astept in instanta pentru calomnie", a precizat tehnicianul.

Pera are un sfat insa pentru oameni: "Stim toti ca situatia pandemiei de Covid 19 este grava si trebuie sa punem sanatatea pe primul plan in aceasta perioada. Fiecare dintre noi trebuie sa dea dovada de responsabilitate si spirit civic prin respectarea indicatiilor transmise de oficialitati", este sfatul tehnicianului.

In acest moment, Valcea este pe primul loc in Liga Florilor, la egalitate de puncte cu CSM Bucuresti, dar formatia din Capitala are un meci mai putin.

Afla mai multe despre: florentin pera 

viewscnt
Articole similare