Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Florin Bratu a fost aproape să se apuce de alt sport în loc de fotbal: ”Şi acum iniţierea o am, mă descurc destul de bine”

EXCLUSIV | Florin Bratu a fost aproape să se apuce de alt sport în loc de fotbal: ”Şi acum iniţierea o am, mă descurc destul de bine”
Comentarii

Florin Bratu şi-a amintit de perioada copilăriei şi de începuturile carierei sale de fotbalist, în cadrul emisiunii moderate de Alexandru Sabău, TOP Interviuri, pe Telekom Sport 3.

Bratu ne-a povestit cum primul sport cu care a avut contact a fost tenisul de câmp. Fostul atacant ar fi putut scrie istorie în sportul gentelmenilor, însă costurile prea mari pe care le implica participarea la turnee l-a făcut să se lase şi să se reorienteze către fotbal.

”Locuiam în zona Aviaţiei, era foarte aproape, metroul Aurel Vlaicu. Practic mă duceam pe jos la antrenament. După care, la Dinamo, mergeam cu tramvaiul 5 care era tot în zona. A fost o perioadă foarte frumoasă de care îmi amintesc cu drag.

Părinţii m-au încurajat. Tatăl meu nu era un fan fotbal, nu era microbist, mama cu atât mai puţin, însă mi-a plăcut mie foarte tare.

În prealabil, în prima zi de şcoală, a venit o profesoară de tenis de câmp, cum era înainte pe timpul lui Ceauşescu, cine vrea să se înscrie la tenis de câmp. Eu am fost primul care am ridicat mâna şi m-am dus şi acolo. Am făcut un an şi jumătate tenis de câmp, a fost primul sport pe care l-am îmbrăţişat. Şi acum iniţierea o am, mă descurc destul de bine. Dar când a trebuit să merg la turnee, era mai complicat din punct de vedere financiar, în perioada aceea, am renunţat la tenis şi m-am apucat de fotbal.”, ne-a spus Florin Bratu.

Actualul antrenor al Concordiei Chiajna a început fotbalul la opt ani, la clubul Voinţa. După doi ani a decis să se mute la Dinamo şi ulterior a ajuns la academia Rapidului, club la care a evoluat până la 23 de ani, când a fost cumpărat de Galatasaray.

”Am început la opt ani, la clubul Voinţa, unde am fost şi legitimat pentru prima oară. Am stat o perioadă de doi ani, apoi am ajuns la Dinamo, unde şi acolo am stat o perioadă. e adevărat mult mai scurtă, pentru că eram mulţi copii şi nu aveam condiţii extraordinare. Era antrenor Piţi Varga atunci. După care la 12 ani, văzând în sportul românesc un anunţ, că se fac selecţii la Rapid. Am luat metroul, ghiozdanul în spate şi m-am dus la stadionul din Giuleşti, unde am rămas până la 23 de ani când am plecat în străinătate.”, a mai adăugat Florin Bratu.

Bratu a câştigat cu Rapid toate trofeele posibile în România: Liga 1 (2002-2003), Cupa României (2001-2002) şi Supercupa României (2002 şi 2003).

 

Afla mai multe despre: florin bratudinamorapidfotbaltenis 

viewscnt
Articole similare