Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Florin Tene şi-a amintit de perioada în care a jucat în Ghencea: ”Tu trebuie să urăşti Steaua, aşa se spune...”

EXCLUSIV Florin Tene şi-a amintit de perioada în care a jucat în Ghencea: ”Tu trebuie să urăşti Steaua, aşa se spune...”

Top Interviuri

Comentarii

Fostul portar, Florin Tene, a fost invitatul lui Alexandru Săbău în cadrul emisiunii Top Interviuri de la Telekom Sport.

Printre amintiri şi povestiri de viaţă, Florin Tene şi-a amintit şi cum a venit oferta de la Steaua, dar şi de ce a acceptat un dinamovist, crescut în Ştefan cel Mare, să evolueze pentru rivala de-o viaţă a ”câinilor”:

”Steaua a avut probleme cu portarii, Ritli era accidentat în perioada aia, ei au mers pe mâna lui Rotaru şi a apărat destul de slab şi erau nemulţumiţi. A venit oferta de acolo, că am posibilitatea să plec şi să vin la Steaua. Mi-am reglat treburile cu turcii şi m-am dus la Steaua” şi-a amintit Florin Tene, la Top Interviuri.

El a explicat şi de ce a ales să meargă la formaţia din Ghencea: ”Sincer să fiu, eu sunt crescut de Dinamo, eu ştiu ce înseamnă spiritul lui Dinamo, spiritul lui Rapid şi al Stelei. Când eşti la Dinamo, tu trebuie să urăşti Steaua, aşa se spune. Chiar mi-am dorit să joc la Steaua, chiar mi-am dorit să joc la Rapid, eu mă simt foarte mândru că am reuşit să joc în echipele mari”

Fostul portar a prins o perioadă excelentă în Ghencea, acolo unde a avut oportunitatea să fie coleg cu jucători importanţi din istoria roş-albaştrilor: ”Era nea Imi antrenor, l-am prins pe Lăcătuş, Mihai Stoichiţă a fost antrenor apoi. Ilie Dumitrescu, Belo, Răchită, Matei, Denis Şerban, Reghe.Nu am avut un sezon fantastic, nu am luat campionatul dar în schimb am luat Cupa României, Supercupa, două trofee.Am apărat în Supercupă, am fost rezervă în Cupă. În Supercupă am jucat cu Rapid şi am bătut 4-0. Rapid cu Mircea Lucescu antrenor, o echipă foarte bună, ei au luat campionatul în anul ăla. Au fost 40.000 de spectatori la Supercupă, pe 23 August. Eram cu Ritli, cu Rotaru, la Rapid apăra Lobonţ. Mi-aduc aminte că după plecarea mea de la Rapid în Turcia a venit Lobonţ. Venise cu jumătate de an înainte la Rapid, era o speranţă, juca la Hunedoara, a făcut cu noi pregătirea şi chiar m-am uitat la el, avea calităţi, curaj” a mai declarat Florin Tene, la Telekom Sport.

Acum în vârstă de 51 de ani, Florin Tene a început fotbalul la Dinamo în 1975. A fost promovat 9 ani mai târziu la prima echipă a clubului, dar imediat după debut a fost cedat la Autobuzul Bucureşti. Experienţa sa a continuat la Flacăra Moreni şi Gloria Bistriţa, până când a revenit la Dinamo. Rapid, Karabukspor, Steaua, Rocar, FC Argeş şi din nou, Dinamo Bucureşti au fost restul echipelor din cariera sa. Florin Tene are 6 selecţii în echipa reprezentativă a României, iar ca antrenor a fost antrenor cu portarii la Sportul, CS Otopeni, Sportul, Dinamo, Petrolul, FCSB, Al Hilal, Litex şi Al Wahda.

Afla mai multe despre: florin tenesteaua bucureşti 

viewscnt
Articole similare