Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Fostul selecţioner sare în apărarea lui Mirel Rădoi: ”Se face un schimb de generaţii, dar nu e uşor. Trebuie să avem încredere, lucrurile merg spre bine”

EXCLUSIV Fostul selecţioner sare în apărarea lui Mirel Rădoi: ”Se face un schimb de generaţii, dar nu e uşor. Trebuie să avem încredere, lucrurile merg spre bine”
Comentarii

Cosmin Contra, fostul selecţioner al echipei naţionale, a vorbit pentru Telekom Sport, imediat după amicalul dintre România U23 şi Australia U23.

Cosmin Contra a vorbit la Telekom Sport despre schimbările de la echipa naţională antrenată acum de Mirel Rădoi. Fostul selecţioner a avut un discurs ponderat şi a mărturisit că nu a văzut ultimele meciuri ale tricolorilor.

”Cât am fost eu la echipa naţională, au fost discuţii tot timpul. Acum sunt discuţii tot timpul. Întotdeauna vor fi discuţii pe tema jocului, pe tema selecţiei, pe tema tacticii alese de antrenor...Nu pot să îmi dau cu părerea despre jocul echipei pentru că nu am văzut niciun joc. Am văzut că se continuă totuşi pe ideea de schimb de generaţii, am văzut că tot mai mulţi jucători care au participat la CE acum doi ani de zile sunt în lotul mare. Nu e uşor să se facă acest schimb de generaţii, să avem şi rezultate. Lucrurile merg spre bine. Am văzut că rezultatele nu sunt cele dorite de toată lumea, dar din punctul meu de vedere, trebuie să fim şi realişti, să vedem unde e fotbalul românesc în momentul de faţă. Să fim un pic mai realişti şi să vedem ce putem să obţinem cu echipa naţională. Unde am rămas noi la nivel de investiţii, metodologie, etc comparativ cu Europa” a mărturisit Cosmin Contra.

Fostul selecţioner consideră că nivelul la care joaca momentan echipele din România şi fotbaliştii români nu este unul foarte ridicat, un detaliu care poate afecta şi echipa reprezentativă: ”Noi avem jucători care nu joacă la nivel de Champions League spre exemplu, iar asta se vede. Depinzi de jucători, depinzi de încrederea pe care o au ei când vin la echipa naţională, de nivelul la care joacă ei în fiecare weekend... depinzi de toate lucrurile astea, toate contează la echipa naţională. Noi de când nu ne-am calificat în Champions League cu o echipă, de când nu ne-am mai calificat cu două, trei echipe îngrupele Europa League? Mie mi-a părut bine să văd că totuşi am avut un Man şi Mihăilă la Parma, Tătăruşanu, chiar dacă nu a jucat foarte mult, a mai jucat 2-3 meciuri la Milan... sunt jucători care joacă în fiecare duminică la un nivel destul de ridicat. Şi asta va ajuta echipa naţională pe viitor. Dacă joci la acel nivel ai experienţă şi te poate ajuta ca jucător când vii la echipa naţională.”

Rugat să facă o comparaţie între mandatul său şi actuala echipă naţională pregătită de Rădoi, Cosmin Contra a explicat: ”Nu poţi să faci o comparaţie. Există un schimb de generaţii, trebuie să analizăm mult mai bine şi mult mai realist ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în fotbalul românesc şi ce nivel putem să avem la echipa naţională. Chiar dacă în 24 de meciuri am pierdut doar 5 la echipa naţională, eu nu sunt mulţumit. Eu am încercat să fac şi schimbul de generaţii, să am şi rezultate la naţională, să încerc să fiu cât mai corect cu convocările...Nu e uşor să fii selecţioner, nu e uşor să ai doar două zile să pregăteşti un meci important. Acum se doreşte o schimbare a unui stil de joc. Se doreşte o altă abordare a meciurilor, o altă filosofie, cu alte principii. Trebuie să avem încredere că poate vom avea rezultate pe viitor. Fiecare antrenor are o anumită viziune, fiecare formă de a vedea fotbalul trebuie respectată” a mărturisit Cosmin Contra, în exclusivitate la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: cosmin contramirel rădoiechipa naţională 

viewscnt
Articole similare