Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Fotbalistul care l-a cucerit definitiv pe Olăroiu: ”Nu am mai văzut unul ca el” Moment FABULOS în avion cu Mascherano şi Lavezzi: ”Nu m-au lăsat să dorm!”

EXCLUSIV Fotbalistul care l-a cucerit definitiv pe Olăroiu: ”Nu am mai văzut unul ca el” Moment FABULOS în avion cu Mascherano şi Lavezzi: ”Nu m-au lăsat să dorm!”

Top Interviuri

Comentarii

În cadrul emisiunii Top Interviuri cu Alexandru Săbău, Cosmin Olăroiu a vorbit printre altele şi despre Alex Teixeira, fotbalistul brazilian de la Jiangsu Suning, care a făcut un sezon remarcabil sub comanda sa.

Olăroiu s-a declarat profund impresionat de calitatea umană a lui Teixeira, dar şi de calitatea sa fotbalistică: ”Alex (n.r Teixeira) este mai mult decât extraordinar. Rar mi-a fost dat să văd un jucător de o asemenea valoare şi cu un asemenea caracter. Practic, dacă nu îl întreb de vorbă nu ştiu că e în lot. Iar când intră în teren nu dă 100, dă 200%. Extrem de modest, de cuminte, respectuos, îşi respectă colegii, adversarii, staff-ul, un băiat extraordinar şi mi-a spus şi Mircea Lucescu acelaşi lucru despre el. Acum, când m-am întâlnit la Madrid cu Dani Alves mi-a spus acelaşi lucru, Oscar mi-a spus acelaşi lucru, a spus că este un jucător extraordinar care nu a ajuns la nivelul la care ar fi trebuit să ajungă pe măsura valorii lui” a mărturisit Olăroiu, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Teixeira a făcut sub comanda lui Olăroiu cel mai bun sezon al său în China, deşi a lucrat la Jiangsu şi cu Fabio Capello. De altfel, unul dintre detaliile pe care presa din China le-a remarcat a fost transformarea la care Olăroiu l-a supus pe starul echipei sale. Brazilianul a încheiat stagiunea cu 18 goluri şi 11 pase decisive, din totalul de 2.787 de minute jucate. "Cel mai important om al lui Jiangsu. Mult mai eficient decât a fost vreodata şi mult mai în slujba echipei" scriu chinezii, care subliniază meritele lui Cosmin Olăroiu: "El a reuşit să-l transforme pe Teixeira, fotbalistul care sub comanda lui Fabio Capello părea doar un alt star cu data de expirare prestabilită".

Într-adevăr, Alex Teixeira a făcut în ediţia de campionat recent încheiată cea mai bună stagiune a sa în China. Brazilianul a fost omul numărul 1 al lui Jiangsu Suning, iar dincolo de cele 18 goluri marcate, cele 11 pase decisive pentru coechipierii săi servesc drept mărturie.

Teixeira a fost cel mai bun brazilian din Super Liga Chineză, una în care mai evoluează nume grele ca Hulk, Oscar sau Anderson Talisca. Brazilianul lui Cosmin Olăroiu are cifre mai bune decât Yannick Ferreira Carrasco (17 goluri şi 8 pase decisive), Marco Arnautovic (9 goluri şi 3 pase decisive), Marek Hamsik (2 goluri şi 3 pase decisive), Cedrick Bakambu (10 goluri şi 7 pase decisive) sau Salomon Rondon (5 goluri şi 3 pase decisive). Adus pentru suma impresionantă de 50 de milioane de euro înainte de sosirea lui Cosmin Olăroiu, Teixeira marcase doar 11 goluri în primul sezon şi alte 8 în cel de-al doilea. Sosirea românului, care i-a oferit un rol ceva mai aproape de poziţia de vârf l-a dus pe Teixeira la cifre superioare.

”Dacă nu îl întreb eu pe Teixeira de vorbă, el nu deschide gura. Este atât de cuminte şi atât de modest şi umil încât nici nu îţi vine să crezi că poate fi un jucător atât de mare şi un caracter atât de frumos.” a mai spus Olăroiu despre Teixeira la Telekom Sport.

Moment FABULOS cu argentinienii Masquerano şi Lavezzi

În cadrul emisiunii Top Interviuri cu Alexandru Săbău, Cosmin Olăroiu a povestit şi un moment super amuzant petrecut în compania starurilor din Super Liga Chineză: ”Carrasco, Mascherano, Lavezzi, Diop, pentru că majoritatea jucătorilor zboară spre Europa, spre Dubai, de unde au alte comexiuni spre ţările lor şi eram cu ei în avion. Interesantă experienţa pentru că nu m-au lăsat să dorm 8 ore. Ei aveau zbor spre Argentina şi nu vroiau să doarmă în zborul ăsta ca să doarmă în zborul spre Argentina. Şi atunci...”

”Cu el în teren nu am pierdut niciun meci” Olăroiu despre relaţia Jiangsu Suning - Inter Milano

Jiangsu Suning şi Inter Milano au acelaşi patronat, iar relaţiile dintre cele două cluburi sunt foarte apropiate. Alexandru Săbău l-a provocat pe Cosmin Olăroiu să vorbească şi despre acest subiect, iar tehnicianul lui Jiangsu a explicat: ”Avem o relaţie bună. L-am luat pe Miranda de acolo, pe care l-am dorit foarte mult. Era un apărător pe care mi-l doream şi am insistat ca el să ajungă la noi, iar lucrul ăsta a fost benefic. Cu el în teren nu am pierdut niciun meci” a mai spus Olăroiu.

Afla mai multe despre: cosmin olăroiujiangsu suningsuperliga chinaalex teixeira 

viewscnt
Articole similare