Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV FRF a contactat un antrenor pentru care trebuia să plătească 2 milioane de euro. De ce a picat mutarea

EXCLUSIV FRF a contactat un antrenor pentru care trebuia să plătească 2 milioane de euro. De ce a picat mutarea

FRF

Comentarii

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF Răzvan Burleanu a dezvăluit în cadrul emisiunii Sport Center că Federaţia a încercat în două rânduri să-l convingă pe Cosmin Olăroiu.

Andrei Vochin a explicat că numirea lui Cosmin Olăroiu la cârma echipei reprezentative a picat din cauza unei clauze uriaşe de reziliere pe care antrenorul român o avea cu echipa sa de club de atunci: ”El a avut două oferte de a veni la naţionala României, prima oară după ce a plecat Victor Piţurcă, a doua oară după despărţirea de Anghel Iordănescu, a doua oară am fost chiar eu personal la el acasă împreună cu preşedintele şi am discutat. De fiecare dată însă partea financiară la care trebuia să renunţe el, nu partea financiară care trebuia să fie susţinută de federaţie, asta nu s-a pus nicio clipă în discuţie, era foarte mare.  Dacă nu exista acel soi de despăgubire...” a mărturisit Vochin.

Ulterior, Andrei Vochin a mai completat: ”În primul contract ţin minte, că ăla l-am văzut, la el în casă, în Dubai am fost şi mi l-a arătat şi era vorba de 2 milioane de dolari clauză de desfacere. Şi mai avea încă un an şi jumătate de contract sau ceva de genul ăsta. De câte ori am vorbit cu el a spus că nu asta e o problemă, că o putem regla din prima de calificare, problema lui era că ar fi trebuit să mai plătească şi clauza aia. Cunoscând nemulţumirile lui dinainte, anume că deşi era cel mai bun antrenor câştigând campionatul şi mergând în Cupa UEFA până în semifinale, în momentul în care a trebut să se aleagă un selecţioner s-a ales învinsul lui, adică Răzvan Lucescu. Nu a spus-o direct dar am simţit lucrul ăsta, că era mâhnit” a mai adăugat Andrei Vochin.

Cosmin Olăroiu (50 de ani) antrenează în prezent Jiangsu Suning, locul 4 în Super Liga Chineză. Tehnicianul român le-a mai pregătit în cariera sa pe Steaua, FC Naţional, Poli Timişoara, Al Hilal, Al Sadd, Al Ain, Shabab Al Ahli şi naţionala Arabiei Saudite. 

Afla mai multe despre: echipa naţionalăcosmin olăroiu 

viewscnt
Articole similare