Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Fundaşul de fier al naţionalei explică eşecul din Suedia: ”Am făcut o primă repriză slabă în compania unui adversar foarte bun!”

EXCLUSIV | Fundaşul de fier al naţionalei explică eşecul din Suedia: ”Am făcut o primă repriză slabă în compania unui adversar foarte bun!”

Echipa națională

Comentarii

Dorin Goian a vorbit pentru Telekom Sport la finalul jocului de old-boys dintre Dinamo şi Steaua. Fostul fundaş al echipei reprezentative a comentat inclusiv eşecul Naţionalei din Suedia, primul meci din cadrul preliminariilor pentru turneul final European 2020.

România a pierdut în Suedia cu 2-1, în ceea ce a fost debutul în preliminariile Euro 2020. Pentru Dorin Goian, Suedia a fost o echipă mai bună, mai organizată şi mai puternică decât România: ”Cred că primă repriză a fost slabă. Nu neapărat foarte  slaba ca joc al nostru, dar mie mi s-a părut Suedia o echipă foarte bună. O echipă care în mare parte a jocului nu făcea mai multe de două atingferi, preluare-pasă. Ori jucau din prima, ori preluare - pasă. Şi golurile pe care le-au înscris au venit în urma unor combinaţii, atacuri rapide în care s-a jucat din prima sau din două atingeri. În fotbalul de azi se caută foarte mult acest joc din prima, din o atingere sau două şi cred că ăsta este cel mai bun exemplu, meciul de aseară, chiar şi atunci când dai peste o echipă organizată, dacă joci repede, din prima, poţi suprinde adversarul în orice moment”

Fost internaţional român cu 60 de prezenţe în echipa naţională, Dorin Goian le ia apărarea fundaşilor lui Contra după eşecul din Suedia: ”E greu acum. După o înfrângere, când primeşti două goluri, adversarii au mai avut multe ocazii de gol, normal că multe se sparg în capul fundaşilor. Eu cred că, per total, întreaga echipă a făcut o repriză slabă. Ăsta este adevărul. A doua repriză clar o cu totul altă faţă, s-a schimbat sistemul de joc. Am fost mai periculoşi, am făcut un pressing mai sus, mai agresiv şi ocaziile au venit. Cu puţin noroc puteam să egalăm la finalul jocului, la acea ocazie al lui Săpunaru. Dar una peste alta trebuie să ne păstrăm, să fim pozitivi şi să credem până la final în aceatsă calificare. Este echipa noastră, echipa României şi aşa cum este ea, bună, rea, trebuie să credem în ea” a spus Dorin Goian în exclusivitate pentru Telekom Sport.

"Rădoi? O calificare grozavă!”

Mirel Rădoi, fostul său coechipier de la Steaua şi actual selecţioner de la Under 21 este deja un pariu câştigător în calitate de antrenor, pentru Dorin Goian: ”A reuşit o calificare grozavă. Am şi vorbit atunci după calificare, este o genraţie foarte bună. Abia aşteptăm să înceapă campionatul european şi cu siguranţă toţi îi vom ţione pumnii, mai ales noi din generaţia lui. Cu care am împărtăşit multe lucruri frumoase” a spus Goian pentru Telekom Sport. 

Afla mai multe despre: dorin goian 

viewscnt
Articole similare