Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Gabi Enache, rămas captiv la peste 3.000 de kilometri de casă: "Aici sunt minus 4 grade Celsius"

EXCLUSIV | Gabi Enache, rămas captiv la peste 3.000 de kilometri de casă: "Aici sunt minus 4 grade Celsius"

Fotbal

Comentarii

Coronavirusul ajunge până în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. Nici Kazahstanul nu are linişte odată cu răspândirea COVID-19. Prins între graniţele din Kazahstan şi fară posibilitatea de a se întoarce acasă, Gabriel Enache, proaspăt transferat de la Astra Giurgiu la Qyzyljar, povesteşte cum kazahii închid oraş după oraş de teama pandemiei.

Cum este situaţia acolo?
Aici văd că e OK, doar că văd că lumea nu prea conştientizează. Am venit până în mall să îmi iau dezinfectant, mănuşi şi măşti de protecţie şi nu stiu daca am văzut zece persoane cu masca. Am înţeles că la nivel naţional sunt aproximativ 40 de cazuri. Oraşul unde am stat noi mai multă vreme, Almaty, dar şi Astana au fost închise. Nu mai poate să mai intre absolut nimeni în oraşe. Acolo au închis mall-urile şi absolut toate magazinele când au apărut primele 10-15 cazuri, au închis tot, nu au stat la discuţii.

Şi acum unde staţi?

Acum suntem în Petropavlovsk, iar aici totul e deschis. Lumea pare că nu conştientizează deloc pericolul. Acum stăm absolut toată echipa la hotel. E prima dată când venim în oraşul acesta, noi stăteam în Almaty, aici în Petropavlovsk a fost foarte frig. Acest oraş e cel mai în nord, este aproape de Siberia, acum sunt -4 grade. Am plecat din Almaty pentru că s-a închis oraşul.

Legat de fotbal, care este situaţia?
Nu ne mai antrenăm. Au fost oprite antrenamentele de săptămână trecută. Dar am înţeles că de săptămână viitoare vom relua antrenamentele dacă se calmează puţin lucrurile. Iar primul meci ar fi pe 15 aprilie.

Tu poţi să vii în Romania?
De plecat de aici pot să plec. Dar nu mă mai lasă să intru deloc în ţară când vreau să mă întorc.

Ce te îngrijorează cel mai tare?
Mă îngrijorează în primul rand că nu sunt cu familia mea. Ei sunt la Bucureşti, efectiv stau numai în casă, nu pot să facă absolut nimic. Eu aş fi vrut foarte mult să vin în ţară, dar nu m-au lăsat să plec pentru că nu mai eram lăsat să intru în Kazahstan. Ei au vrut să închidă ţara absolut de tot. Atât intrări, cât şi ieşiri. Pe mine mă minunează cum reacţionează românii. Nici măcar azi nu s-au închis mall-urile. Toată lumea merge la mall, în parcuri. În Almaty, unde am stat cu echipa iniţial, când au apărut câteva cazuri, au închis oraşul direct. Nu au mai permis nimănui să intre şi să iasă, au închis absolut toate magazinele, farmaciile, pet shopurile.

Afla mai multe despre: enache 

viewscnt
Articole similare