Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | George Florescu vorbeşte deschis despre controversa cu numărul 10 la naţională: ”Nu mi-e ruşine să recunosc!”

EXCLUSIV | George Florescu vorbeşte deschis despre controversa cu numărul 10 la naţională: ”Nu mi-e ruşine să recunosc!”galerie foto

Special

Comentarii

George Florescu a vorbit deschis despre momentul în care Răzvan Lucescu i-a oferit tricoul cu numărul 10 la naţională. Mijlocaşul lui ”U” Cluj recunoaşte că profilul său nu se potrivea numărului şi face o comparaţie cu Ianis Hagi, despre care spune că este un decar pursânge.

George Florescu a reuşit să stârnească una dintre cele mai mari controverse de la echipa naţională. Convocat în premieră de Răzvan Lucescu, actualul mijlocaş al lui ”U” Cluj a primit şi numărul 10, deşi poziţia sa nu era de conducător de joc. Acum, la opt ani distanţă de la acel episod, George Florescu spune că profilul său era de optar. În schimb, îl dă exemplu pe Ianis Hagi, despre care spune că este un adevărat playmaker şi căruia îi vede un viitor strălucit:

”Am fost numit decar prin prisma faptului că am purtat tricoul cu numărul 10, calităţile mele, de fapt, erau mai mult ale unui ”6” sau ”8”. Ianis are o calitate tehnică mult superioară celei pe care o am eu şi nu mi-e  ruşine să recunosc. Îmi pare bine că a explodat, pentru că are mare mare valoare şi aştept să facă şi următorul pas şi să plece la o echipă mare din Europa. Trebuie să avem din nou fotbalişti la echipele de top din Europa, sunt din ce în ce mai puţini sau aproape deloc”, a spus George Florescu pentru Telekom Sport.

Mijlocaşul de 34 de ani spune că-i rămâne recunoscător lui Răzvan Lucescu pentru faptul că i-a oferit şansa să joace la echipa naţională. Florescu spune însă că timpul a demonstrat că merita să joace la naţională, mai ales că a fost convocat ulterior şi de Victor Piţurcă. Fostul internaţional român a revenit şi la povestea cu numărul 10 şi spune că obişnuia în copilărie să-şi scrie cu pixul pe bluze numărul 10 şi numele lui Hagi:

”Răzvan e un antrenor de mare valoare, demonstrează asta şi cu PAOK, a demonstrat şi până acum, şi în România, şi pe unde a antrenat. Mi-a dat încredere şi convocarea mea la naţională nu poate fi pusă sub semnul întrebării, am fost convocat apoi şi de Piţurcă, am 11 meciuri la naţională şi toate ca titular. Având doi antrenori la naţională şi, dacă nu meritam să joc, nu jucam, jucau alţii. Probabil acela era nivelul jucătorilor la momentul respectiv şi, probabil, din cauza asta s-a optat pentru selecţia mea şi pentru folosirea mea în primul 11. A fost o perioadă senzaţională pentru mine, a fost un vis împlinit şi, când eram mic, îmi scriam pe spate cu pixul numărul 10 şi Hagi. Jucam cu treningul ăla mereu, eram în faţa blocului, peste tot unde mergeam trebuia să fiu numărul 10 şi Hagi. Asta pe la 6-7 ani, şi în timp am ajuns să joc la echipa naţională cu numărul 10”, a dezvăluit Florescu.

Întrebat dacă prezenţa la naţională a fost cea mai mare realizare din cariera sa, Florescu a recunoaşte că da, însă are un mic regret: ”Da, probabil că da, sunt sigur că puteam să ajung mai mult decât mai ajuns, la un nivel mult mai mare, dar probabil viaţa şi alegerile făcute m-au împiedicat să ajung mai sus”.

George Florescu a adunat 11 selecţii la echipa naţională, pentru care a marcat un gol.

Afla mai multe despre: george florescuromanianationalau clujianis hagi 

viewscnt
Articole similare