Experiențe împreună.
You are here:

EXCLUSIV | Gică Hagi, atac foarte dur la Răzvan Lucescu după calificarea României la U21: ”Să se ducă la pistolarii lui!” Nici Contra nu a scăpat

EXCLUSIV | Gică Hagi, atac foarte dur la Răzvan Lucescu după calificarea României la U21: ”Să se ducă la pistolarii lui!” Nici Contra nu a scăpat

Echipa națională

Comentarii

Gică Hagi a avut o reacţie dură după calificare României U21 în semifinalele Campionatului European. ”Regele” l-a criticat dur pe Răzvan Lucescu, cel care a declarat că această generaţie de la tineret nu reprezintă salvarea fotbalului românesc. Nici Cosmin Contra n-a scăpat de critici.

Gică Hagi a fost în culmea fericirii după ce România U21 s-a calificat în semifinalele Campionatului European, dar ”Regele” a ţinut să-şi arate şi nemulţumirea faţă de o declaraţie dată de Răzvan Lucescu. Antrenorul lui PAOK a spus că actuala naţională de tineret nu reprezintă o generaţie şi că doar 5-6 jucători vor ajunge la nivel înalt.

Au fost vorbele care l-au enervat la culme pe Gică Hagi. Antrenorul şi patroul Viitorului a ţinut să-i răspundă şi lui Cosmin Contra, care s-a plâns că Liga 1 nu are valoare şi nici jucători valoroşi.

”Bravo lor că s-au bătut cu cei mai mari. Unii înghit în sec. Haideţi să ne bucurăm de succesul lor, să vorbim despre ei. Germania o să vină, o să fie o semifinală. Băieţii ăştia au ajuns atât de departe. Au valoare, bravo lor. Sunt o generaţie.  Apopo de ce a zis Răzvan Lucescu, că am citit în ziar, că nu e o generaţie. Ba da, e o generaţie. E o generaţie care a fost crescută, au merite, nu cum a zis el că nu e o generaţie, sunt doar cinci, şase jucători. Probabil că el nu ştie ce înseamnă să construieşti o generaţie, să lucrezi cu copii. Să se ducă în Grecia, la pistolarul lui (n.r. patronul lui PAOK) pe care îl are acolo, la PAOK, cu pistoalele şi toate. A greşit flagrant faţă de aceşti copii. Taică-su a jucat în generaţia anilor '70, în anii '80 am avut o generaţie care a câştigat Champions şi a făcut performanţe foarte mari. Şi în anii '90 a fost altă generaţie care ne-a dus la Campionate Mondiale şi Europene. Pentru el e greu să înţeleagă acest lucru sau probabil nu îi convin performanţele care se obţin.

Răzvan s-a legat că nu e o generaţie şi e ceva grav faţă de aceşti băieţi, ei sunt un grup, o echipă, o generaţie. A făcut o greşeală mare, enormă, gravă, să nu recunoşti o generaţie care uite unde te-a adus. El nu e obişnuit cu generaţiile, e obişnuit cu pistolarii din Grecia. Ataci nişte copii! Să dai cinci, şase nume, cum să fie doar cinci, şase nume într-o generaţie care cred că o să ajungă 15 în echipa naţională sau 20 din ei? O să încerce să ducă România unde nu visa niciunul. Mulţi dintre oameni e greu să viseze că aceşti copii pot ajunge să joace, dar uite că joacă în semifinale de Campionat European U21, ceva unic în România. Am rămas tablou când am citit. Contează mai mult PAOK, pistolarii, pistoalele şi ce mai e pe la ei.

Eu zic că a făcut o greşeală enormă, dar e greu cu lucratul, cu construitul la jucători tineri, să construim, e greu. Tatăl său a făcut-o foarte bine şi ştie ce înseamnă o generaţie, să creşti o generaţie, că construieşti generaţii de campioni, care după aceea reprezintă ţara pe cel puţin 10 ani. Tatăl său ştie, el mai puţin, el e mai pragmatic, a ajuns la un nivel aşa de mare, a câştigat campionatele şi e greu. Am văzut că ne critică fotbalul românesc, asta e, ce să facem? Le suportăm, dar să vină să împingă şi să muncească şi să facă ceva pentru fotbalul românesc, să lase pistolarii pe acolo”, a declarat Gică Hagi pentru Telekom Sport.

”Regele” i-a răspuns în finalul intervenţiei şi lui Cosmin Contra, care s-a plâns de lipsa de valoare a Ligii 1: ”A închis gura celor care au zis că campionatul intern nu e valoros. Şi au mai zis unii, dar acum cred că înghit în gol şi se duc acasă şi să stea, să nu iasă pe stradă. Să stea în casă, să nu mai iasă. Acum toată România a ieşit afară. Şi atunci cei care au zis că campionatul nu e valoros şi că n-avem jucători, să stea acasă. Cred că şi selecţionerul României a zis, a greşit şi el, pentru că şi el a atacat campionatul intern. Dar aceşti fotbalişti, majoritatea joacă în campionatul intern, au jucat. Acum poate vă daţi seama ce important e să crezi şi să munceşti. Să nu se vorbească înainte gratuit şi superficial. Ştiu că doare, dar asta e realitatea. Aceşti băieţi ne-au făcut fericiţi, ne-au scos în stradă şi le mulţumim”, a declarat Gică Hagi pentru Telekom Sport.

  • Declaraţia lui Lucescu jr. care l-a enervat pe Gică Hagi: ”Nu, generaţia asta nu poate fi salvarea fotbalului românesc. E doar o speranţă, o situaţie de moment. Cum noi nu suntem în măsura de a avea performanţe cu echipele de club, cu echipa nationala mare, ne legăm foarte tare de această naţională de tineret. Dar naţionala de tineret nu înseamnaă fotbalul românesc. După acest turneu, fiecare jucător o va lua pe un drum. Poate fi dusă această naţională, toată, la naţionala mare şi poate obţine rezultate la nivelul naţionalelor mari? Nu! A, că dintre aceşti jucători, 5-6 vor forma un grup puternic şi poate că acest grup poate aduce calificări echipei naţionale, da. Asta se poate întâmpla. Sunt emoţionat că sunt atâţia români la turneul final. E echipa naţională cea mai iubita la acest moment. E aspectul cel mai frumos şi dătător de speranţe", a spus Răzvan Lucescu la Pro X.
     

viewscnt
Articole similare
Considerata una dintre cele mai frumoase femei, ea este noua ambasadoare a Romaniei