Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Gică Hagi, despre cum a reuşit să-l facă pe Ianis să lovească mingea cu ambele picioare: ”'Nea Mircea m-a învăţat”

EXCLUSIV | Gică Hagi, despre cum a reuşit să-l facă pe Ianis să lovească mingea cu ambele picioare: ”'Nea Mircea m-a învăţat”

Superliga

Comentarii

Ianis Hagi este unul dintre puţinii jucători care lovesc mingea cu ambele picioare, o calitate despre care Gică Hagi spune că se învaţă încă de la vârste foarte fragede.

Gică Hagi a povestit cum a încercat să facă din Ianis un jucător complet. ”Regele” susţine că fiul său era de mic îndrăgostit de minge şi a dezvăluit cum a lucrat cu el să reuşească să lovească mingea cu ambele picioare:

”De mic am ştiut că e talentat, pentru că îl vedeam cu ce plăcere venea la antrenamente la noi, stătea cu mine, era în jurul fotbalului, îi plăcea să înveţe, juca în fiecare zi fotbal în casa, totdeauna voia mingea, mingea era o parte din corpul lui, şi uşor, uşor a progresat. Mi-am dat seama că va ajunge sus la prima convocare la echipa naţională. A marcat acel gol cu Turcia, 1-0, când l-am văzut că a jucat pentru primul lot al României, un meci amical, şi mi-am dat seama că a ajuns la un nivel şi că uşor, uşor, antrenându-se, iubind fotbalul şi, muncind, va ajunge cu siguranţă mai devreme sau mai târziu, şi la naţionala mare şi va fi un jucător important, cred eu, pentru România.

Se învaţă din prima zi, am probă filmată. Trebuie să lucreze ambele părţi ale creierului, nu doar o parte, din prima zi când începe, la un an, la doi ani, la trei ani, când merge, când aleargă, când se joacă cu mingea, trebuie să vadă ambele picioare interiorul. Trebuie să foloseşti ambele picioare, interiorul piciorului şi, jucându-te cu el, suveica aceea se face. El controlează cu stângul mai bine mingea, probabil m-a văzut pe mine, el ştie mai bine. După aceea, eu cred că loveşte mingea mai puternic cu dreptul.

El, din prima zi, a atins mingea cu ambele picioare. Asta am vrut eu, asta mi-am dorit, asta am învăţat de la 'nea Mircea Lucescu. Nici eu nu ştiam să dau cu dreptul. Mi-a zis că trebuie să învăţ la 18 ani, 19 ani, 18 ani aveam, să încep să dau şi cu dreptul, să folosesc şi partea dreaptă, nu numai stânga mea, că la un moment dat te invaţă. Dacă ai ambele părţi, poţi să le accesezi când vrei, orice parte cu succes, cu o tehnică bună, ai un avantaj în plus. Eu am învăţat-o târziu. Ne trimitea la perete, când stau doi inşi în faţă şi te joci un, doi, e tot un perete, nu? Important e să te duci la peretele acela şi să foloseşti ambele picioare sau să ţii mingea pe ambele picioare, după aceea controlul mingii cu ambele picioare. Totul când înveţi tehnica, tehnica trebuie să o înveţi cu ambele picioare, nu doar cu unul.

E una din calităţile lui, are multe calităţi, are şi o tehnică bună, cu siguranţă că el va progresa zi de zi pentru că se antrenează în continuare, vrea să înveţe mai multe, să lovească mai bine mingea cu interiorul, să dea cu şiretul mai tare de la distanţă, deci e preocupat de lucrul ăsta şi cu siguranţă va face progrese în continuare pentru că e tânăr şi încă se învaţă multe.

De acum pentru el, părera mea, începe greul, unde trebuie să îi dovedească pe toţi, că el e cel mai bun şi trebuie să o facă. Părerea mea e că are puterea asta, are capacitatea asta şi trebuie să lupte, acum depinde de el, a ajuns acolo şi cât va juca, cât de bun e, trebuie să o arate de acum încolo”,
a povestit Gică Hagi pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: gica hagiianis hagiliga 1viitorulechipa nationala 

viewscnt
Articole similare