Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Gică Popescu, cuvinte emoţionante după decesul lui Diego: "Pe tunel, mă uitam numai la el. Îmi era ruşine să nu mă surprindă camerele. Maradona era ceva de neînchipuit!"

EXCLUSIV | Gică Popescu, cuvinte emoţionante după decesul lui Diego: "Pe tunel, mă uitam numai la el. Îmi era ruşine să nu mă surprindă camerele. Maradona era ceva de neînchipuit!"

Fotbal

Comentarii

Exclusiv pentru TelekomSport, Gică Popescu a declarat despre ce a însemnat Maradona pentru fotbalul mondial şi ce amintiri îl leagă de acesta

În exclusivitate pentru Telekom Sport, Gică Popescu a vorbit despre vestea tragică de azi legată de moartea lui Diego Armando Maradona: "Sincer am citit de câteva ori ştirea respectivă pentru că nu îmi venea a crede că s-a întâmplat aşa ceva. Din păcate Diego ne-a părăsit mult prea devreme, la numai 60 de ani. Cred că este jucătorul care a dat cea mai multă culoare fotbalului în general. Cred că ceea ce simţim acum la nivel mondial este ceea ce am simţit când a murit Balaci sau ce au reprezentat Balaci şi Dobrin pentru fotbalul românesc, asta a reprezentat Maradona pentru fotbalul mondial. Nu ne rămâne decât să ne amintim cu mare bucurie de tot ceea ce a lăsat el în urmă şi tot ce a făcut pentru fotbalul mondial." a declarat fostul mare internaţional român.

El şi-a adus aminte de confruntarea de la Copa del Mondo din Italia, când Iosif Rotariu l-a blocat pe Maradona timp de 90 de minute: "La cum arată fotbalul acum cred că în momentul în care ne uităm la ce a lăsat Diego în urmă mi se pare ceva de SF.  Eu cred că alături de Messi şi Pele sunt cei mai importanţi fotbalişti din istoria fotbalului mondial. Din fericire pentru mine nu am apucat să mă ciocnesc cu Maradona pentru că a avut grijă Roti de el într-un aşa fel încât nu a ajuns în zona noastră. Dar pentru acel Campionat Mondial Maradona cred că a fost unul din cei mai buni jucători chiar dacă a pierdut finala contra Germaniei. Şi i-am mulţumit lui Roti pentru asta, că nu era prea plăcut să îl ai în faţă pe Maradona."

"Este o senzaţie pe care nu o s-o uit niciodată. Pe tunel aveam senzaţia să mă uit numai la Maradona. Şi îmi era ruşine ca nu cumva să ne prindă camerele uitându-mă la el. Am reuşit să nu mă uit absolut deloc, să par foarte detaşat. Dar nu ai fi vrut să şti ce era în sufletul meu, ce respect, m-aş fi uitat la el încontinuu. Pentru că Maradona era ceva de neînchipuit când eram copil la Craiova. şi apoi să ajungi la mondiale în meci direct cu ei, era ceva de neînchipuit cu un an înainte."

"Viaţa personală nu a fost la nivelul performanţelor sportive. A fost la polul opus. Cred că de aceea şi aceste probleme pe acre le-a avut şi s-a stins atât de devreme." a mai declarat fostul mare fundaş al echipei naţionale.

Maradona a început fotbalul în 1976 pentru Argentinos Juniors pentru care a marcat 116 goluri în 167 de partide şi s-a retras de la Boca Juniors pentru care a jucat între 1995-1997.

Posted by Andrei Badea

Afla mai multe despre: maradonagica popescu 

viewscnt
Articole similare