Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Gică Popescu despre reluarea pregătirilor în Liga 1: ”Miercuri testăm toţi jucătorii! Nu vrem să începem competiţia pe 15 mai, avem nevoie de timp”

EXCLUSIV Gică Popescu despre reluarea pregătirilor în Liga 1: ”Miercuri testăm toţi jucătorii! Nu vrem să începem competiţia pe 15 mai, avem nevoie de timp”

Superliga

Comentarii

Gică Popescu a fost invitatul emisiunii Sport Report de la Telekom Sport. Fostul mare internaţional român a vorbit în debutul emisiunii despre reluarea sezonului competiţional în Liga 1.

Gică Popescu a mărturisit la Telekom Sport că momentan nu ştie la ce să se aştepte în ceea ce priveşte reluarea campionatului intern: ”Odată cu anunţarea de acum două săptămâni a domnului preşedinte că după data de 15 nu va mai fi prelungită starea de urgenţă, toate cluburile din Liga 1 am crezut că odată cu această dată putem să reluăm şi antrenamentele. Şi cu toţii am început să ne facem planuri cum să putem să reluăm această activitate. Am încercat să expun anumite păreri legate de o eventuală stare de cantonament prelungită care implică două lucruri: o dată partea financiară şi cea de a doua, mai importantă decât prima, imposibilitatea de a ţine jucătorii din punct de vedere uman pe un termen foarte lung în cantonament. Astăzi nu ştim ce se va întâmpla pe data de 15, dacă odată cu ridicarea stării de urgenţă vom putea să ne reluăm antrenamentele. Aşteptăm şi noi în fiecare zi ca acest lucru să ne fie comunicat. Datorită poziţiei pe care o am în coordonarea proiectului Euro 2020 am avut nenumărate întâlniri cu Ionuţ Stroe, ministrul tineretului şi sportului” a mărturisit Popescu, pentru Telekom Sport.

La fel ca şi Gică Popescu, Gică Hagi vrea şi el ca sezonul să înceapă. Fostul mare internaţional român a confirmat că jucătorii Viitorului vor fi supuşi testelor pentru depistarea COVID-19 chiar în cursul zilei de miercuri: ”Şi el este de acord cu începerea campionatului, cu toţii dorim începerea competiţiilor însă acest lucru ţine de lucrul cel mai important din tot acest peisaj şi anume partea sanitară şi sănătatea tuturor participanţilor la această competiţie. Trebuie să vedem în ce condiţii se va permite această reluare a antrenamentelor, în grupuri de 3, de 4, de 5, ce perioadă, cât va dura, va trebui să stăm în cantonament, nu va trebui să stăm în cantonament. Noi ne-am pregătit şi mâine vom avea o testare a tuturor jucătorilor pentru a vedea dacă vreunul este infectat cu Covid 19. Eu sper să nu, pentru că jucătorii noştri au avut o perioadă de două luni de zile de izolare la domiciliu şi ar trebui să fie situaţia foarte corectă şi niciunul să nu aibă probleme.”

Popescu a explicat şi de ce nu este de acord cu începerea antrenamentelor pe data de 15 mai, atunci când expiră starea de urgenţă în România: ”Aşteptăm să vedem care sunt normele, dacă ni se va permite începerea antrenamentelor şi dacă se va permite, în ce condiţii. Noi nu dorim să începem competiţia pe 15 mai, noi avem nevoie de o perioadă. Este imposibil după o perioadă de şase săptămâni, de opt săptămâni de inactivitate să reiei competiţia în trei săptămâni.Trebuie să avem o perioadă minimă de patru săptămâni, perioadă de pregătire care va fi şi baza următorului campionat. Pentru că noi nu vom mai avea după acest campionat, dacă îl vom termina, o nouă perioadă de pregătire. Noi vom duce şi jumătate din campionatul următor cu pregătirea pe care o vom face în aceste patru săptămâni” a mai spus Gică Popescu, la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: gică popescu 

viewscnt
Articole similare