Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Gică Popescu, şocat după ce jucătorii au revenit la antrenamente: ”Parcă uitaseră să alerge”. Marea temere a preşedintelui Viitorului

EXCLUSIV | Gică Popescu, şocat după ce jucătorii au revenit la antrenamente: ”Parcă uitaseră să alerge”. Marea temere a preşedintelui Viitorului

Superliga

Comentarii

Gică Popescu spune că cele două luni de pauză impuse de pandemia de coronavirus au avut un impact puternic asupra formei fizice a jucătorilor. Preşedintele Viitorului se aşteaptă şi la creşterea numărului de accidentări, odată cu reluarea Ligii 1.

Sportivii au fost nevoiţi să se antreneze în casele lor în perioada în care în România a fost stare de urgenţă. Gică Popescu spune că lipsa exerciţiului fizic făcut în aer liber a lăsat urme. Preşedintele Viitorului susţine că unii jucători ”uitaseră să alerge” şi spune că aceştia au nevoie de cel puţin două săptămâni de readaptare la efort. 
”Văzând ce am văzut la antrenament m-a făcut să cred că am avut dreptate în ieşirile publice. Erau jucători pur şi simplu îngenuncheaţi, aveam impresia că uitaseră să alerge. Aşa de grea a fost această readaptare la efort. După nouă săptămâni de antrenamete făcute în sufrageira casei e nevoie de o perioadă de două săptămâni numai de adaptare la efort, nu vorbesc de formă sportivă”, a spus Gică Popescu pentru Telekom Sport.

Gică Popescu se aşteaptă la creşterea numărului de accidentări

Fostul căpitan al Barcelonei spune că jucătorii pot avea probleme mari şi după această perioadă de pregătire. Popescu dă exemplu jucătorilor din Bundesliga - primul mare campionat care s-a reluat. Aici, accidentările au crescut cu 240% faţă de un sezon normal:
”În aceste etape accidentările au crescut cu 240%. De acest lucru mi-e teamă, să nu avem accidentări. În perioada de iarnă, datorită campionatului european de anul viitor, vacanţa va fi foarte redusă sau poate nu vom avea vacanţă deloc. Ne aşteptam la acest lucru, dar niciunul dintre jucători nu a avut surprlus de greutate. E prima dat când se întâmplă acest lucru”, a mai spus Popescu pentru Telekom Sport. 
 
 
Autor: Mihai Dolinschi

Afla mai multe despre: gica popescu 

viewscnt
Articole similare