Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Gigi Becali a reuşit încă o lovitură. Jucătorul care a semnat în această după-amiază

EXCLUSIV | Gigi Becali a reuşit încă o lovitură. Jucătorul care a semnat în această după-amiază

FCSB

Comentarii

FCSB a reuşit să facă încă un transfer. Thierry Moutinho a semnat în această după amiază şi se va alătura lotului antrenat de Bogdan Andone.

UPDATE | Aşa cum Telekom Sport a anunţat, Thierry Moutinho a semnat cu FCSB. Noul transfer a fost anunţat şi pe pagina oficială de Facebook a clubului.


Anunţat de Gigi Becali încă de acum câteva zile, Thierry Moutinho s-a întors în România şi, din informaţiile Telekom Sport, a semnat cu FCSB în această după amiază. Mijlocaşul de 28 de îşi dăduse acordul pentru transfer, dar abia astăzi şi-a pus semnătura pe contract.

Cine este Thierry Moutinho, posibilul transfer al FCSB

Thierry Rua Moutinho este un fotbalist elveţian, născut într-o familie de emigranţi portughezi. El a început fotbalul în Elveţia, în apropiere de Geneva, oraşul în care s-a născut. A crescut la juniorii lui Étoile Carouge FC, dar la vârsta de 18 ani a fost achiziţionat de Servette, unul dintre cluburile de tradiţie ale Elveţiei.

Şi-a definitivat junioratul şi a debutat în a doua ligă a ţării sale în sezonul 2010-2011. Un an mai târziu a fost împrumutat de CD Badajoz din Spania. A fost o mutare foarte inspirată pentru Thierry.

Împrumutul în Spania l-a transformat într-un jucător mai bun, care a intrat pe radarul echipelor din liga a doua spaniolă în foarte scurt timp. După 5 goluri în tricoul spaniolilor a fost rechemat de Servette, care i-a dat un tricou de titular: cel cu numărul 7.

Perioada ”spaniolă” - cea mai bună din cariera sa

Thierry Moutinho este un nume destul de cunoscut printre iubitorii fotbalului din Peninsula Iberică. Asta pentru că în 2014, Servette l-a vândut la Albacete, formaţie pe caer a ajutat-o să promoveze în Segunda Division în sezonul 2014-2015. Apoi a fost achiziţionat de Real Mallorca, formaţie care-şi propunea promovarea în La Liga. Moutinho a semnat pe doi ani cu gruparea de pe Iberostar Stadium şi a bifat peste 50 de meciuri pentru baleari. ”Rapid, incisiv şi bun în duelurile unu vs unu” este descrierea pe care Mallorca i-o făcea pe site în momentul prezentării.

Doar că Mallorca a dat din rău, în mai rău, şi a retrogradat în Liga a treia din Spania. Moutinho însă a ajuns la Tenerife, acolo unde a bifat 6 luni de fotbal bun. CFR Cluj a fost destinaţia aleasă în 2017. A fost prima experienţă în afara Spaniei după trei ani de zile.

În România, Thierry Moutinho a bifat 24 de prezenţe şi a marcat un gol. A mai jucat pentru Cultural Leonesa, sub formă de împrumut.

Afla mai multe despre: thierry moutinhofcsb 

viewscnt
Articole similare