Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Gigi Becali are toate motivele să-l regrete. ”Îmi pare rău că nu am ajuns acolo!” SUPER fotbalistul ratat de FCSB la mustaţă se destăinuie: ”Voiam să joc pentru Naţionala voastră”

EXCLUSIV | Gigi Becali are toate motivele să-l regrete. ”Îmi pare rău că nu am ajuns acolo!” SUPER fotbalistul ratat de FCSB la mustaţă se destăinuie: ”Voiam să joc pentru Naţionala voastră”galerie foto

FCSB

Comentarii

Face senzaţie în Ucraina şi a debutat deja pentru naţionala acestei ţări. În 2011, Junior Moraes a fost la un pas să se transfere la FCSB, pe atunci Steaua Bucureşti. Acum, a vorbit în exclusivitate pentru Telekom Sport despre şansa ratată atunci.

În aprilie 2011, pe final de campionat, regretatul Jean Pădureanu confirma că cel mai bun jucător al său este la un pas de Steaua: ”Am spus-o şi o repet, şansele ca Moraes să ajungă la Steaua sunt foarte mari”.

Declaraţia făcută de Pădureanu în aprilie 2011 avea o bază solidă. Gruparea patronată de Becali se înţelesese cu Gloria Bistriţa pentru transferul golgheterului brazilian. Becali oferea 1 milion de euro la acea vreme pentru atacantul în vârstă de 24 de ani.

Câteva zile mai târziu, transferul a picat în mod inexplicabil, în ciuda dorinţei jucătorului de a ajunge în Ghencea. S-a aflat ulterior că patronul Stelei a refuzat să plătească un comision de aproximativ 100 de mii de euro agenţilor fotbaliştilor şi astfel a ratat o mutare care îl putea îmbogăţi. Atât la nivel financiar, cât şi la nivel de performanţă.



Contactat de Telekom Sport, Junior Moraes, probabil cel mai bun atacant din Ucraina în acest moment a explicat că şi-a dorit foarte mult să joace la Steaua (pe atunci): ”Da, mi-ar fi plăcut foarte mult să fi jucat pentru Steaua la acea vreme” a subliniat Moraes, în exclusivitate pentru site-ul nostru.

N-a fost să fie, dar Junior preţuieşte enorm experienţa petrecută în fotbalul românesc. Ba chiar, recunoaşte că i-ar fi surâs ideea de a juca pentru echipa naţională a României, o ţară în care s-a simţit excepţional: ”Mi-ar fi plăcut să joc la Steaua şi, prin urmare, pentru echipa naţională a României. M-am simţit foarte bine la voi. România a fost o ţară primitoare, în care am avut multe experienţe plăcute, experienţe pe care le preţuiesc chiar şi astăzi” a mărturisit Junior pentru www.telekomsport.ro.

Junior Moraes nu a mai ajuns la formaţia lui Gigi Becali şi a plecat din România lăsând o impresie excelentă. Chiar şi astăzi, multă lume îl consideră unul dintre cei mai buni stranieri care au trecut prin fotbalul românesc. Brazilianul naturalizat de ucrainieni recunoaşte că este aproape imposibil să mai revină acum, în România, chiar şi pe final de carieră: ”Mi-am consolidat cariera, aici, în Ucraina. Probabil că sunt din ce în ce mai departe de a reveni în România, mai ales în viitorul apropiat”.

Recunoaşte însă că dacă ar fi cazul, s-ar întoarce cu plăcere: ”Aş fi fericit dacă aş reveni în ţara voastră. Aş face cu mare plăcere” a mai spus Junior, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Carieră impresionantă în Ucraina. În vară a fost dorit de AS Roma

Presa din Ucraina a subliniat în această vară că AS Roma este interesată de serviciile sale. Brazilianul pe care ucrainienii l-au naturalizat putea ajunge în Serie A, mai ales că Paolo Fonseca, fostul său antrenor de la Şahtior a preluat-o pe AS Roma. 

Lui Junior îi merge însă foarte bine în Ucraina. La 32 de ani, el este unul dintre puţinii stranieri care au jucat atât pentru Dynamo Kiev cât şi pentru Şahtior Doneţk. Pentru cele două rivale, fostul vârf al Gloriei Bistriţa a marcat 60 de goluri! 

Anul trecut a semnat cu Şahtior, formaţie pentru care a  punctat deja de 26 de ori în 39 de meciuri. A debutat în naţionala Ucrainei în acest an.  

Mai ai câteva secunde? Vezi şi postările de pe Instagram Telekom Sport!

 Galerie foto

Afla mai multe despre: junior moraes 

viewscnt
Articole similare