Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Giovani Becali, despre cel mai negru scenariu în fotbalul românesc: "Patru, cinci, şase echipe dispar din Liga 1"

EXCLUSIV | Giovani Becali, despre cel mai negru scenariu în fotbalul românesc: "Patru, cinci, şase echipe dispar din Liga 1"

Superliga

Comentarii

Impresarul Ioan Becali a făcut o propunere în privinţa reluării ligilor naţionale. De asemenea, a discutat despre reducerile salariale din Liga 1, dar şi despre posibila dispariţie a câtorva cluburi, în urma dificultăţilor financiare.

Ioan Becali a susţinut că şi-a sfătuit jucătorii pe care îi reprezintă să accepte reducerile salariale: "Eu le-am spus să aibă o înţelegere cu conducătorii clubului, să aibă o discuţie amiabilă, să accepte diminuarea. Când nu accepţi, ei mai având trei sau patru ani de contract, vor avea probleme. Trebuie să înţeleagă situaţia unui club în momentele astea. Gigi a luat cea mai bună decizie cu 50%, nu a deranjat nici viaţa cotidiană. Le dă înapoi când vor face performanţă, când vor ajunge în grupele UEFA.

Ţinând cont că Steaua (n.r. - FCSB), Clujul (n.r. - CFR Cluj) au salarii mari, chiar şi Viitorul are salarii nepermis de mari faţă de posibilităţile clubului, Craiova nu ştiu dacă are salarii exagerate. Având salariile de la Steaua (n.r. - FCSB), 50% e o decizie echilibrată", a declarat Giovani Becali în cadrul emisiunii Sport Report. 

Impresarul are şi o previziune sumbră pentru fotbalul românesc, dacă nu se vor lua măsuri: "Din Divizia B vor dispărea multe cluburi, patru, cinci, şase din Liga 1. Să se ia o decizie să rămână cele 14 echipe, să mai vină încă două din B şi să facă 16 echipe cu tur-retur sau cu play off-out, cu punctele pe care le au deja, fără să se împartă, şi ar fi o soluţie ca anumite cluburi să nu dispară.

Pregătirea echipelor poate să înceapă. Mă gândeam că avem 14 echipe în Liga 1, fiecare echipă ar putea să închirieze un hotel, să fie controlaţi cu testele făcute şi intraţi în carantină 35-40 de zile la un hotel, toate echipele în oraşul lor. FCSB-ul are hotel, nu iese nimeni, la meciuri fără spectatori. N-ai nevoie de jandarmerie, n-ai nevoie de nimic. Orice echipă dă lista cu 60-70 persoane, toate trebuie să rămână în carantină, în hotel. Şi ospătarii, şi bucătarii, trebuie să fie acolo. Trebuie să se facă un sacrifici de genul acesta ca să înceapă campionatul, altfel nu se poate", a adăugat agentul. 


 

Afla mai multe despre: giovani becaliliga 1echipe liga 1 

viewscnt
Articole similare