Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Hagi: ”Nu înţeleg de ce Florinel Coman e rezervă. E golgheterul echipei!” Cum a încercat Nicolae Dică să se apere

EXCLUSIV | Hagi: ”Nu înţeleg de ce Florinel Coman e rezervă. E golgheterul echipei!” Cum a încercat Nicolae Dică să se apere

Superliga

Comentarii

Gică Hagi este surprins de faptul că Florinel Coman este rezervă, deşi este al doilea marcator de la FCSB. Nicolae Dică a încercat să explice motivul pentru care nu se bazează mai mult pe atacantul de 20 de ani.

Într-un interviu pentru Telekom Sport, Gică Hagi s-a declarat uimit de situaţia lui Florinel Coman la FCSB. Jucătorul de 20 de ani este al doilea marcator al vicecampioanei în Liga 1 (6 goluri), după Gnohere (10 goluri). Hagi nu-şi explică de ce Coman este totuşi rezervă. În plus, spune că internaţionalul de tineret arăta mai multă imaginaţie în teren, în perioada în care juca la Viitorul.

”Coman dribla mai bine la mine. (n.r. Păi şi de ce dribla mai bine la tine?) Eu ştiu, poate antrenez eu în alt mod. Nu am de unde să ştiu. Sau îi ceream, eram mai exigent. Dar Coman a jucat bine şi la Steaua. Eu ştiu că Coman are cele mai multe goluri la Steaua (n.r. e al doilea marcator, după Gnohere) şi e rezervă. Şi nu e normal. Nu ştiu de ce e rezervă dacă e golgheterul echipei. Vedeţi, eu de afară nu am cum să vorbesc. Nu e bine să vorbesc şi nu aş vrea să intru iar în speculaţii. Vorbim de jucători în atac. Are cele mai multe goluri? Şi atunci de ce nu e titular? Nu e în formă? Cum poţi să dai goluri dacă nu eşti în formă?”, s-a întrebat retoric Gică Hagi, într-un interviu pentru Telekom Sport.

Nicolae Dică a încercat să se apere şi spune că Florinel Coman se bucură multă libertat pe faza ofensivă, dar că la FCSB presiunea este mult mai mare. În plus, susţine că evoluţiile lui Coman la FCSB sunt peste cele de la Viitorul:

”Nu că i-aş răspunde acum domnului Hagi, dar ceea ce le cer eu jucătorilor mei de la mijlocul terenului în sus, în ultimii 25 metri jucătorii mei au libertate. Le cer să dribleze, să dea la poartă, să verticalizeze, să marcheze goluri, au libertate totală. Singurul lucru pe care îl cer şi trebuie să îl facă 100% este reacţia după ce se pierde mingea, 5 secunde imediat să aibă reacţie, deci, din punctul meu de vedere au libertate. Asta le spun înainte de fiecare joc. Jucătorii din faţă vreau să dribleze, le cer lucrul ăsta, insist la fiecare şedinţă pe treaba asta, in ultimii 25 metri, acolo, se vede valoarea fotbalistului. Eu le dau libertate jucătorilor şi Coman a fost rezervă la meciul cu Dinamo pentru că aşa a fost strategia, se poate întâmpla un jucător care să marcheze 5 goluri, poate este şi golgeter, la un meci în care îl gândeşti într-un fel să fie rezervă, să intre a doua repriză, să te foloseşti de el. Cred că a făcut şi domnul Hagi de multe ori treaba asta.

Eu vă spun că pe cifre, Coman are cifre mai bune decât la Viitorul. E greu de făcut o comparaţie între Steaua şi Viitorul, Viitorul este o echipă care presiunea se pune doar din partea domnului Hagi, la Steaua când vii se cere să câştigi campionatul. Obiectivul este să câştigi campionatul, trebuie să joci fiecare meci şi să îl câştigi, atunci depinde de jucător dacă el poate să treacă peste acest lucru şi să aibă o personalitate foarte mare ca să reuşească să se impună. Nu poate să îţi dea antrenorul personalitate ca să ai tu pe teren”,
a spus Dică pentru Telekom Sport.

Discuţia vine în contextul în care membrii din conducerea FCSB-ului s-au declarat nemulţumiţi de faptul că jucătorii transferaţi de FCSB de la Viitorul nu mai au aceleaşi evoluţii bune.

Afla mai multe despre: gica haginicolae dicafcsbflorinel comanviitorul 

viewscnt
Articole similare