Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Hagi şi-a dezvăluit planul pentru salvarea fotbalului românesc. Mesaj pentru Rădoi: "Să nu abandoneze"

EXCLUSIV | Hagi şi-a dezvăluit planul pentru salvarea fotbalului românesc. Mesaj pentru Rădoi: "Să nu abandoneze"

Echipa națională

Comentarii

Gheorghe Hagi, invitat în emisiunea Sport Report, a vorbit în amănunt despre echipa naţională şi reconstruirea fotbalului românesc. În final, Hagi a avut şi un mesaj pentru actualul selecţioner, Mirel Rădoi.

Hagi a spus, încă o dată, că un proiect adevărat este unul pe 10 ani. Totodată, el a menţionat şi de ce şi-a permis să aibă ieşirea pe care a avut-o după meciul cu Islanda, când naţionala a pierdut şansa de a merge la Campionatul European de anul viitor. 

"Eu sunt vizionar, trebuie să vezi în viitor. Îmi plac proiectele pe termen mediu şi lung, nu de azi pe mâine. Cred că toată lumea e dezamăgită, dar ca să construieşti ceva mare, trebuie să te uiţi la istorie. Ai unde şi la ce să te uiţi.

Toată lumea spune ”reconstruim”...păi da, dar reconstruim de 20 de ani. Toate proiectele mari au 10 ani, în care faci lucruri, construieşti o generaţie, apoi poţi să profiţi. Eu îmi spun o părere, dar la mine sunt fapte. De zece ani muncesc, am produs mulţi jucători, acum aştept. Îi simt, îi văd, şi sper să ajungă la performanţe foarte mari. De aceea mi-am permis să vorbesc după acel meci cu Islanda. Când simt că pot să zic şi eu ceva, un fost mare jucător al echipei naţionale, spun. Iar ultimii de care trebuie să vorbeşti sunt jucătorii.

Dacă ne punem acum în studio, 20 de persoane fac 20 de echipe diferite. Jucătorii sunt doar artiştii, iar ei dau randament doar dacă au un mediu foarte bun şi pot ajunge în timp să îţi ofere calitate", a declarat Hagi la Telekom Sport. 

Rămas doar patron la Viitorul, după ce a lăsat poziţia de antrenor, Hagi nu şi-a găsit până acum o echipă, însă nu pare că îi vrea postul lui Mirel Rădoi. "Regele" i-a transmis lui Rădoi o serie de sfaturi şi l-a îndemnat să nu renunţe, chiar dacă au început să apară critici la adresa lui. 

"Primul punct de la care trebuie să pleci este strategia: trebuie să ştii ce vrei. Obiectivul? O generaţie mai bună ca a noastră. Trebuie să nu dormi noaptea ca să poţi să faci asta. Toată ziua vorbim despre acea generaţie, aşa că trebuie să fie cineva care să ne depăşească. Când nu ai strategie, şi apoi nu ai identitate clară, devine complicat. Abia apoi putem vorbi despre sisteme de joc. La mine în concept, prima oară se învaţă să ataci. Apoi să te aperi. La noi se spune ”ne apărăm şi atacăm”. Ce face Rădoi, face foarte bine şi trebuie să meargă pe drumul lui. Să îşi arate încrederea, să iasă în faţă, să nu abandoneze. El este responsabil, eu vorbesc doar din afară şi scot în evidenţă câteva lucruri", a mai spus Hagi. 

Afla mai multe despre: gica hagi 

viewscnt
Articole similare