Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Hanca, fotbalistul care era lângă Ekeng când a murit pe teren, marcat şi de drama lui Eriksen: "Am început să plâng! Patru nopţi n-am dormit"

EXCLUSIV | Hanca, fotbalistul care era lângă Ekeng când a murit pe teren, marcat şi de drama lui Eriksen: "Am început să plâng! Patru nopţi n-am dormit"

Fotbal intern

Comentarii

Într-un interviu exclusiv acordat Telekom Sport, Sergiu Hanca (29 de ani) a vorbit despre momentele de groază prin care a trecut Christian Eriksen, după ce s-a prăbuşit pe gazon în timpul meciului Danemarca - Finlanda (0-1). Fostul dinamovist şi-a adus aminte de dispariţia lui Patrick Ekeng, lângă care a fost exact în momentul tragediei din 2015.

Hanca şi-a adus aminte de Ekeng în timpul dramei lui Eriksen: "Am început să plâng. Patru nopţi adormeam la 5 şi la 7 mă trezeam!"

Christian Eriksen a traversat cu bine, în cele din urmă, un moment de cumpănă al vieţii. Starul danez s-a prăbuşit pe gazon în timpul partidei cu Finlanda de la EURO 2020 şi şi-a pierdut cunoştinţa. Medicii l-au resuscitat, iar acesta şi-a revenit într-un final. Într-o discuţie în exclusivitate cu Telekom Sport, Sergiu Hanca a povestit că a început să plângă când a văzut cum a căzut Eriksen.

Hanca şi-a adus aminte de Ekeng şi a atras atenţia că toată lumea ar trebui să aprecieze mai mult viaţa pentru nu se ştie niciodată când se întâmplă astfel de momente. Fostul dinamovist a dezvăluit că a fost extrem de afectat după ce a fost chiar lângă Patrick Ekeng în momentul în care acestuia i s-a făcut rău şi a decedat în timpul meciului Dinamo - Viitorul 3-3 din 6 mai 2015.

"Sincer, mă uitam la meci şi când am văzut cum a căzut, am început să plâng. Mi-am amintit de Ekeng, am fost lângă el atunci şi... Lumea crede că în fotbal e foarte uşor. Probabil dacă întrebi 10 persoane 'Ce vrei să te faci?' 9 răspund fotbalist. Eriksen are tot, familie, bani, joacă la echipe puternice şi se întâmplă un moment ca acesta, faci infarct şi la revedere. Trebuie să apreciem ce avem, să încercăm să ne punem obiective să muncim mai mult pentru a fi mai buni din toate punctele de vedere şi să apreciem viaţa.

(n.r. - Cât te afectează?) Foarte mult, din punctul meu de vedere, Danemarca va face doar act de prezenţă. Poţi să ai un caracter, mentalitate puternică, dar aici e vorba de viaţa unui om. Nu mai e vorba de fotbal, de faimă, de bani. E vorba despre viaţa oamenilor şi a coechipierilor. În mintea fiecăruia, inclusiv în mintea mea e 'I s-a întâmplat lui, mi se poate întâmpla şi mie'. Nu ştiu dacă te mai poţi concentra foarte mult la fotbal  Drept dovadă şi statistica lor, au avut 20 şi ceva de şuturi şi n-au dat un gol, au ratat şi penalty, care cu siguranţă era bătut de Eriksen", a spus Sergiu Hanca pentru Telekom Sport.

Mijlocaşul de la Cracovia a spus că nu a dormit patru nopţi după ce a fost martorul dispariţiei lui Ekeng şi momentul acela l-a schimbat ca om. Sergiu Hanca a mai spus că incidente precum cel al lui Ekeng sau Eriksen nu se pot uita, oricât timp ar trece. "(n.r. Cât ţi-a luat să-ţi revii?) Mi-am revenit, dar mă gândesc mereu la el. Apreciez altfel viaţa, din acel moment am început să mă schimb, apreciez chiar şi oamenii  care te înjură. Am multe momente când mă gândesc la el şi mă gândesc cât de vesel era şi optimist şi s-a stins atât de repede. E greu, în ani trece, dar nimic nu se uită. După ce s-a întâmplat cu Ekeng, au fost patru nopţi în care adormeam la 5 şi mă trezeam la 7. Nici eu nu mai ştiam dacă am dormit sau nu", a mai spus Sergiu Hanca.

Afla mai multe despre: sergiu hancaekengeriksendramadeces 

viewscnt
Articole similare