Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Helmuth Duckadam despre prima amintire din Ghencea şi cum s-a format legendara echipă a roş-albaştrilor: ”N-am crezut că putem câştiga Liga Campionilor”

EXCLUSIV Helmuth Duckadam despre prima amintire din Ghencea şi cum s-a format legendara echipă a roş-albaştrilor: ”N-am crezut că putem câştiga Liga Campionilor”

Top Interviuri

Comentarii

Helmuth Duckadam a fost invitatul lui Alexandru Săbău, în cadrul emisiunii Top Interviuri, de la Telekom Sport.

Helmuth Duckadam şi-a amintit la Top Interviuri cum a fost primul contact cu legendara arenă Ghencea. El i-a mărturisit lui Alexandru Săbău că nu are cum să uite acel moment: ”Primul meci în Ghencea a fost foarte emoţionant, pentru că a fost un turneu. Nu mai ţin minte exact echipele, dar ştiu că era şi o echipă spaniolă. Era în pregătire, erau patru echipe, am câştigat acel meci, am făcut un meci foarte bun şi a venit un om mai în vârstă care m-a falicitat. Eram foarte mândru. După meci, am întrebat cine era acel om. Era Ion Coman, secretarul CC-ului, un mare stelist. Cred că a fost cea mai mare bucurie a mea când am câştigat Cupa României contra celor de la Craiova. Am făcut o partidă bună. La 1-1 sau la 2-1 pentru noi, Sorin Cârţu a scăpat singur cu mine şi am reuşit să parez acea lovitură. Am fost foarte fericit după câştigarea Cupei României. Cu toate că Sorin Cârţu s-a revanşat cu vârf şi îndesat. La un meci la Craiova mi-a dat patru goluri” a spus Duckadam, la Top Interviuri.

Formaţia legendară a roş-albaştrilor s-a format începând cu 1984 spune Helmuth Duckadam, miticul portar al Stelei: ”În 84 a început. Atunci am câştigat şi Cupa României, se formase deja echipa. Veniseră câţiva jucători şi atunci s-a format echipa pentru 85-86”

Chiar şi-aşa, Helmuth Duckadam mărturiseşte că niciodată nu a crezut că Steaua poate câştiga Liga Campionilor: ”Niciodată. De ce să fiu ipocrit, nu te-ai fi gândit. Ai vrut să mergi cât mai departe. Mă uitam zilele trecute pe nişte ziare vechi. Am zis, pentru acei cârcotaşi care spuneau că nu au jucat echipele englezeşti, nu au jucat.... de fapt nu puteau să joace echipele englezeşti, decât una, care cred că era Everton, pentru că câştigase atunci campionatul. Dar m-am uitat la partidele care erau: Bayern Munchen, Juventus Torino, Barcelona, Anderlecht, Zenit Leningrad...deci erau campioanele Europei, despre ce vorbim. E, că nu am căzut noi în primul tur cu Bayern Munchen, sigur că a fost un avantaj. Dar ce echipe au fost atunci... eu zic că performanţa asta rămâne unică” a mai spus Duckadam, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: duckadam 

viewscnt
Articole similare