Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ianis Hagi a vorbit despre perioada pe care a petrecut-o la Genk şi are o mare dilemă: ”Am făcut diferenţa cât am fost pe teren. Restul nu a depins de mine”

EXCLUSIV | Ianis Hagi a vorbit despre perioada pe care a petrecut-o la Genk şi are o mare dilemă: ”Am făcut diferenţa cât am fost pe teren. Restul nu a depins de mine”

Stranieri

Comentarii

Ianis Hagi a oferit câteva detalii despre perioada pe care a petrecut-o la Genk, unde n-a primit suficientă încredere, deşi a avut momente în care a ieşit în evidenţă. Ianis Hagi a fost transferat definitiv de Rangers, suma de transfer fiind de 3,5 milioane de euro.

  • Vineri, de la 19:00, pe Telekom Sport 1, urmăreşte un super interviu realizat de Tudor Silviu Samuilă cu Ianis Hagi.

Vara trecută, după evoluţiile foarte bune pe care le-a avut la Campionatul European de Tineret, Ianis Hagi a decis să accepte oferta de transfer pe care a primit-o de la Genk. Internaţional român a avut atunci mai multe propuneri, unele mult mai bune din punct de vedere financiar, însă a ales Genk - o echipă obişnuită să promoveze tineri de mare valoare. Însă Ianis Hagi n-a primit suficientă încredere, chiar dacă a jucat bine de fiecare dată când a intrat.

Ce spune Ianis Hagi despre perioada pe care a petrecut-o la Genk

Ianis Hagi susţine că a mers foarte motivat la Genk, a avut o atitudine îndreptată spre performanţă şi a dat totul la antrenamente. Mijlocaşul de 21 de ani a explicat pentru Telekom Sport că a fost cât se poate de profesionist, dar nu s-a simţit suficient de apreciat. Deşi a ieşit în evidenţă de fiecare dată când a fost folosit. La Genk, Ianis a adunat 19 prezenţe, timp în care a marcat 3 goluri şi a reuşit 4 assist-uri.

”Nici nu am vrut să mă gândesc foarte mult la perioada respectivă, dar uitându-mă la prima vedere, eu mă cunosc şi ştiu ce fel de persoană sunt. Eu puteam să îmi aleg mult mai uşor la o vârstă mult mai mică, la 13-14 ani să renunţ la fotbal şi să o iau pe alt drum şi foarte liniştit aveam o viaţă foarte bună, datorită părinţilor. Pentru mine, fotbalul înseamnă tot. Ca profesionalism, nu pot să îmi reproşez nimic. Sunt primul care ajunge la stadion şi sunt ultimul care pleacă.



Ştiu că am dat totul şi la antrenament, şi la meci, de fiecare dată. Altfel nu alegeam acest sport. De ce să mă chinui când eu puteam foarte uşor să o iau pe un alt drum şi eram probabil mult mai liniştit, şi îmi vedeam de ale mele? Eu nu îmi reproşez nimic. Că sunt om şi mai greşesc şi, cum orice alt jucător are un meci mai slab, se poate întâmpla. Asta nu înseamnă că nu am fost profesionist sau că nu mi-am dorit.

Meciuri am 19 sau 20 în jumătate de sezon şi nu e puţin deloc. Dar minutele pe care le am sunt foarte puţine şi, uitându-mă la statisticile mele, eu am făcut diferenţa cât am fost pe teren. Asta a depins de mine, ce a fost pe lângă nu mai depinde de mine. Decât să stau undeva unde nu sunt dorit şi simt că nu pot să ajut echipa într-un fel, mai bine merg într-un alt loc, unde mă simt dorit şi apreciat”
, a declarat Ianis Hagi, într-un amplu interviu pentru Telekom Sport.

Ce spune Ianis Hagi despre transferul la Rangers

În a doua parte a sezonului, Genk l-a împrumutat pe Ianis Hagi la Rangers, care a avut şi opţiunea pentru un transfer definitiv. Tânărul mijlocaş român a primit aici mult mai multă încredere, pe care a răsplătit-o cu evoluţii foarte bune. Drept urmare, Rangers a activat clauza pentru transfer. Ianis Hagi spune că se simte mult mai apreciat la Rangers şi asta l-a ajutat să aibă jocuri reuşite:

”(Eşti uşurat că nu a trebuit să te întorci la Genk?) Sunt fericit că sunt la Rangers. Am fost dorit, sunt apreciat, fiecare din club mă înţelege ca şi jucător şi ştiu ce să ceară de la mine. Acum, mingea e la mine”, a mai spus Ianis Hagi pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: ianis hagi 

viewscnt
Articole similare