Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Ianis Hagi prin ochii fanilor de pe Ibrox Park: ”Poate ajunge un star mondial! Sper să-l cumpărăm definitiv!”

EXCLUSIV Ianis Hagi prin ochii fanilor de pe Ibrox Park: ”Poate ajunge un star mondial! Sper să-l cumpărăm definitiv!”galerie foto

Stranieri

Comentarii

Viitorul lui Ianis Hagi pare împărţit pe axa Genk - Rangers - Lazio. Fanii scoţieni ar vrea ca românul să rămână însă pe Ibrox Park.

Conform Radio Sei, oficialii clubului de pe Ibrox au decis să nu activeze opţiunea de transfer definitiv, în valoare de cinci milioane de euro, astfel că decarul echipei naţionale a României va reveni la Genk, la finalul sezonului, atunci când îi va expira împrumutul la Rangers. Tot italienii susţin că Rangers nu va putea să plătească această clauză din cauza crizei economice în care se pregăteşte să intre o mare parte din Europa.

Fanii scoţienilor nu par deloc de acord cu această strategie. www.telekomsport.ro a contactat unii dintre cei mai vocali suporteri ai scoţienilor. Grupul True Blues Loyal face parte din grupul de ultraşi ai lui Rangers, denumit Union Bears. Am stat de vorbă cu câţiva dintre ei.

10 minute cu ”True Blues Loyal” pentru Ianis Hagi

”Follow follow / We will follow Rangers / Everywhere, anywhere, We will follow on / Follow follow, We will follow Rangers / If they go to Dublin, We will follow on”. Nu e nevoie de nicio traducere, nu-i aşa? Acestea sunt versurile pe care le vei auzi cel mai des dacă mergi vreodată pe Ibrox Park. Şi, îţi recomand să o faci! Fanii scoţieni au ceva aparte, iar felul în care trăiesc fotbalul şi maniera în care îşi iubesc echipa este aproape imposibil de comparat cu ceea ce vei găsi în alte ţări.

De fix 10 minute am avut nevoie pentru a discuta cu fanii din ”True Blues Loyal”, cei care întâmplător sunt şi printre cei mai activi fani ai lui Rangers pe reţelele de socializare. 10 minute dedicate lui Ianis Hagi, singurul fotbalist român din lotul formaţiei scoţiene. Amabilitatea şi pasiunea lor m-au dat pe spate din start. Aproape că m-au dezarmat. A fost un dialog plăcut, menit să ne facă să înţelegem cum îl privesc cei mai apropiaţi fani de club, pe tânărul nostru internaţional. Şi, nu mică mi-a fost mirarea să observ în discursul lor, urme reale de afecţiune, pasiune, ataşament.

Celtic are 6 titluri la rând în Scoţia, dar Rangers rămâne cea mai titrată echipă din această ţară. De altfel, nu găseşti o altă formaţie în fotbalul mare, civilizat, care să adune 54 de titluri de campioană! E drept, în ultimii ani, după perioada falimentară a clubului de pe Ibrox, Celtic s-a apropiat la doar 4 titluri în spatele marii sale rivale. Ultima dată când Rangers a cucerit titlul în Premiership s-a întâmplat în sezonul 2010-2011, atunci când cuplul de atcanţi Kenny Miller - Nikica Jelavic marca nu mai puţin de 37 de goluri pentru un sezon în care Rangers făcea 93 de puncte, cu unul mai mult decât marea sa rivală.

Povestea lui Rangers începe în urmă cu 147 de ani. Fraţii Moses McNeil şi Peter McNeil şi-au dat mâna cu Peter Campbell şi William McBeath pentru fondarea clubului care avea să devină legendă. O legendă care avea să sufere in 2012 o ruşine istorică, imediat după ce The Gers puseseră mâna pe trofeul de campioni cu numărul 54 din istoria lor. În februarie, clubul intră în insolvenţǎ, în aşteptarea verdictului judiciar în procesul intentat de fiscul britanic, HM Revenue and Customs. Condus spre lichidare, clubul îşi vinde activele, printre care stadionul şi complexul Murray Park, consorţiumului Newco Rangers, condus de Charles Green. După o penalitate de 10 puncte din campionat, clubul este exclus din Prima Ligă Scoţiană, ca urmare a datoriilor faţǎ de fiscul britanic. Drumul din Liga a patra până în Premiership este anevoios şi greu. Dar Rangers deşi se transformă din Glasgow Rangers în Rangers Football Club Ltd nu-şi pierde cea mai mare dintre averile sale: suporterii. La primul meci disputat in Liga a patra, suporterii i-au cu asalt stadionul. Peste 45 de mii de oameni cântă la unison "We will follow Rangers anywhere" şi transformă din nou Ibrox Park într-o "mare albastră". Revenită în elita fotbalului scoţian după patru ani în ligile inferioare, Rangers joacă finala Cupei Scoţiei, după ce în semifinale o bate în Old Firm, aproape incredibil, pe Celtic. La acea vreme, Celtic avea un buget de 10 ori mai mare, o premieră probabil istorică în meciurile directe. Din mai 2018, la cârma echipei este numit Steven Gerrard, omul care reuşeste să o transforme complet pe Rangers. După experienţele Warburton şi Caixina, Gerrard este omul care schimbă totul, de la lot, până la atitudine şi rezultate.

”Ianis Hagi poate ajunge un star mondial. Trebuie cumpărat definitiv!”

Pentru cine nu ştie, 97.5% din capacitatea stadionului Ibrox Park este acoperită meci de meci de către suporterii grupării scoţiene. Cea mai titrată şi iubită echipă din Scoţia are o medie de 49.564 de fani la fiecare meci disputat pe teren propriu, ceea ce o face cea mai urmărită echipă din campionat.

Union Bears, grupul ultraşilor de pe Ibrox Park a fost fondat în 2007. În Scoţia, termenul ”ultras” nu este unul atât de obişnuit. Pe Ibrox Park, şi nu numai, tot stadionul cântă la unison, aşa cum telespectatorii Telekom Sport au putut observa în meciurile transmise de postul nostru de televiziune în Europa League. Din el fac parte şi câţiva dintre reprezentanţii True Blues Loyal.

NARSA spre exemplu este cel mai vechi grup de suporteri de pe Ibrox. Fondat în 1992 adună mulţi dintre veteranii care iubesc necondiţionat acest club. În 2002 s-au înfiinţat facţiunile ORSA, The Blue Order şi Rangers Supporters Trust. Ultimii şi-au dat mâna cu ”Rangers First” şi ”Rangers Fans Board” si ”Rangers Supporters Assembly” pentru a forma Club 1872.

”Fără îndoială, Rangers ar trebui să-l cumpere pe Ianis” este mesajul unanim pe care ni l-au transmis fanii scoţieni, încă din start. Din motive lesne de înţeles, vom păstra anonimitatea băieţilor duri de pe Ibrox cu care am discutat. Cum îşi justifică ei dorinţa ca Rangers să-l cumpere definitiv pe Ianis Hagi? ”Uită-te la meciul cu Braga. Practic el a făcut diferenţa pentru echipa noastră, când a marcat două goluri şi a tras echipa după el. Iar fanii au reacţionat imediat la asta!”

Cei de la True Blues Loyal sunt convinşi de calitatea tânărului fotbalist român. Au încercat să ne explice de ce Rangers este acum cea mai bună opţiune pentru internaţionalul nostru: ”Ianis poate ajunge un star în fotbalul mondial, dar cred că mai are puţin de tras şi cred că Rangers îi poate oferi această posibilitate. Este cea mai bună opţiune pentru el pentru a creşte şi a căpăta experienţa europeană de care are nevoie. Noi suntem un club de campioni. Să câştigi trofee pentru acest club este sinonim cu existenţa sa. Cred că Ianis poate face parte din istoria noastră”

Cântec pentru Ianis Hagi şi speranţa numită Steven Gerrard

Minunatele cântece ale fanilor scoţieni vor cuprinde în foarte scurt timp şi două cuvinte noi: Ianis Hagi! ”Fanii îl apreciază, sunt sigur că au deja câteva cântece în cap pentru el. Ultraşii de la Union Bears lucrează deja la asta”. Confesiunea capătă valenţe de dictat pe finalul dialogului: ”Hey, eu personal vreau să-l transferăm definitiv. Vreau să rămâna la noi”

Rangers are şanse mici să mai câştige titlul în actuala stagiune. Dar cu asemenea fani în spate şi cu un antrenor tânăr, dar extrem de talentat precum Steven Gerrard, suporterii săi cei mai loiali speră.

Ba chiar visează cu ochii deschişi: ”Avem nevoie de mai multe momente ca cele din debutul sezonului. Trebuie să ne regăsim acea formă pentru a ne putea lupta din nou pentru titlu”. Pe Ibrox Park există din nou speranţă şi ea poartă numele lui Steven Gerrard. Fanii ”The Gers” sunt atât de surprinşi de existenţa Binelui, încât izbucnesc abrut si dezordonat de fiecare dată când îi aud numele la staţia de amplificare a stadionului.

E firesc, pentru că au obosit în ulitmii ani să se documenteze cu mare convingere asupra palmaresului ”Răului”. Gerrard înseamnă ”Binele” şi fanii sunt atât de mândri de asta, încât au pus comparaţia pe versuri, în cântecele lor minunate.

Florin Codreanu

 Galerie foto

Afla mai multe despre: ianis hagirangers 

viewscnt
Articole similare