Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ignorat de antrenorii federali români, un jucător din Liga l a acceptat să joace pentru o altă reprezentativă

EXCLUSIV | Ignorat de antrenorii federali români, un jucător din Liga l a acceptat să joace pentru o altă reprezentativă

Superliga

Comentarii

Mijlocaşul celor de la OSK Sepsi Sfântu Gheorghe, Yasin Hamed (20 de ani), a fost convocat la naţionala de seniori a statului african Sudan. Yasin s-a născut pe 12 septembrie 1999, la Salonta (judeţul Bihor), mama sa fiind româncă, iar tatăl de origine sudaneză.

Având posibilitatea să reprezinte cele două ţări natale ale părinţilor săi, România şi Sudan, Yasin Hamed a ales să joace pentru naţionala de seniori care l-a dorit cel mai mult. Reprezentanţii Sudanului îl monitorizează de cel puţin doi ani de zile pe Yasin Hamed şi se arătau dispuşi să-l convoace la "echipa mare" încă de la acea vreme.

Yasin a ezitat să le dea un răspuns sudanezilor, deoarece se afla şi în circuitul echipelor naţionale de tineret ale României. Hamed a cochetat o perioadă cu loturile de U17 şi U18 ale României, însă ascensiunea i s-a oprit subit, în ultimii ani.

Yasin Hamed a învăţat fotbal la Libery Salonta

Yasin Hamed a început fotbalul în oraşul natal, Salonta, la echipa locală Liberty, apoi a trecut la LPS Bihorul. Prima experienţă la seniori a avut-o în tricoul celor de la ASA Târgu Mureş, în 2016. Avea doar 16 ani când debuta în Liga l, la ASA Târgu Mureş, pentru care bifa patru prezenţe. Trece apoi la Pandurii Târgu-Jiu, unde Flavius Stoican îi oferă numeroase ocazii numeroase să-şi demonstreze talentul. În cele 16 meciuri, Yasin Hamed a reuşit să puncteze o dată, la 17 ani.

În vara lui 2017 semnează cu CFR Cluj, însă nu reuşeşte să-şi câştige locul în prima echipă. Nu primeşte minute la seniori, iar din acel moment pierde contactul şi cu echipele naţionale de tineret ale României. Stă şase luni pe tuşă la Cluj, apoi semnează cu OSK Sepsi Sfântu Gheorghe, cea care avea să-i redea încrederea în propriile forţe. Din acel moment, Yasin Hamed a bifat 48 de meciuri pentru OSK Sepsi în toate competiţiile (5 goluri şi 2 pase de gol), din nou insuficient pentru antrenorii echipelor naţionale ale României.

Merge să se califice la Cupa Africii

Aşteptarea a luat sfârşit. Yasin Hamed şi-a dat acordul să reprezinte naţionala de seniori a tatălui său. Pentru Sudan urmează primele două partide din campania de calificare la Cupa Africii, cu Sao Tome and Principe şi Africa de Sud, în luna noiembrie. Tot din această grupă mai face parte şi reprezentativa Ghanei. Primele două clasate se vor califica la turneul final al Cupei Africii din 2021, ce se va disputa în Camerun. 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare