Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Îl cunoaşte bine pe Adrian Stoian şi îndeamnă la calm: ”Nu şi-a lăsat amprenta în Italia. Nu am înţeles foarte bine care e rolul lui adevărat”

EXCLUSIV | Îl cunoaşte bine pe Adrian Stoian şi îndeamnă la calm: ”Nu şi-a lăsat amprenta în Italia. Nu am înţeles foarte bine care e rolul lui adevărat”

Superliga

Comentarii

Florin Răducioiu spune că Adrian Stoian este un transfer interesant pentru FCSB, dar în acelaşi timp atrage atenţia că n-a ieşit atât de mult în evidenţă în Italia. Mijlocaşul de 27 de ani a fost transferat de FCSB de la Crotone şi a semnat pe trei ani şi jumătate.

FCSB a mutat surprinzător şi a anunţat prin vocea patronului că l-a transferat pe Adrian Stoian, un jucător care în toată cariera de seniori a evoluat doar în Italia. Florin Răducioiu - un bun cunoscător al fotbalului italian - spune că este un transfer care poate aduce o altă mentalitate la FCSB, dar atrage atenţia că nu este un jucător decisiv, deşi poate juca atacant, al doilea vârf sau pe flancuri:

”Să fim sinceri, e un jucător care nu şi-a lăsat mult amprenta în campionatul italian, la echipele la care a fost. E un jucător care e clar, nu îl putem compara cu marile staruri, mă refer la jucătorii români, ca Adrian Mutu, Cristi Chivu, Hagi. Nu poate intra în acest clasament.

E un jucător care nu am înţeles foarte bine care e rolul lui adevărat, adică unde îşi exprimă cel mai bine adevărata valoare, al doilea vârf sau extremă. E clar că va fi vorba şi de o concurenţă mai puternică pentru cei care sunt deja acolo. E un jucător care deja e matur acum. Poate aduce ceva în plus echipei Steaua.

Ce e important pentru atacanţi sunt numărul de jocuri şi golurile. Din păcate, el a petrecut aproape patru ani la Crotone, golurile raportate la jocurile pe care le-a avut sunt descurajante. Eu vorbesc ca fost atacant, vreau să văd în momentul când vine un jucător din Italia, un atacant, vreau să îmi dea goluri. Va aduce cu siguranţă o mentalitate diferită, totuşi e un jucător cu mare ambiţie. Cred că este foarte matur acum şi poate aduce un plus echipei Steaua”
, a declarat Florin Răducioiu pentru Telekom Sport.

Adrian Stoian joacă din ianuarie 2009 în Italia, când AS Roma l-a transferat de la Şcoala Gică Popescu. De atunci, a prins 116 meciuri în Serie B - unde a marcat 12 goluri şi a reuşit 12 assist-uri şi 95 de partide în Serie A - unde are 8 goluri şi 10 assist-uri. Pentru Crotone a avut 131 de apariţii, 13 goluri şi 17 assist-uri.

Afla mai multe despre: adrian stoianflorin raducioiufcsbcrotone 

viewscnt
Articole similare