Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Îl mai ţii minte? A jucat mulţi ani în România, iar acum s-a întâlnit cu Cristiano Ronaldo. Mesajul INCREDIBIL transmis de super starul portughez

EXCLUSIV | Îl mai ţii minte? A jucat mulţi ani în România, iar acum s-a întâlnit cu Cristiano Ronaldo. Mesajul INCREDIBIL transmis de super starul portughezgalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

Cristiano Ronaldo este un zeu pentru portughezi. Implicit, şi pentru Hugo Moutinho, fotbalist care a evoluat 11 ani în România devenind unul dintre cei mai longevivi stranieri din fotbalul românesc

Liga 1 pare dominată sezonier de speranţele echipelor noastre de a accede în Cupele Europene şi cotidian de o piaţă isterică de transferuri "libere" din străînătate, care în cel mai bun caz nu sunt daţi afară după câteva etape. N-a fost şi cazul lui. Dominat de fanatismul corectitudinii şi de o pasiune nebună pentru fotbal, fotbalistul născut chiar de anul nou la Lisabona a rezistat în fotbalul românesc mult mai mult decât alţi stranieri. Şi a făcut-o cu brio, lăsând în urmă să o senzaţie cât se poate de pozitivă.

Într-un moment în care prea puţini oameni din fotbalul românesc caută mijloacele potrivite de a da o şansă patriotismului local, în peisaj apare un "străin" decis să aibă grijă de viitorul fotbalului românesc. ”Ceea ce face Hagi la Academie este senzaţional!”.

Pe numele său complet Hugo Filipe dos Reis Moutinho, ”Muti” este un portughez care a devenit cunoscut iubitorilor de fotbal din România după cei 12 ani petrecuţi la nivelul primelor două ligi de la noi. Hugo s-a lăsat între timp de fotbal, dar mărturiseşte că s-a întors "cu drag, la el acasă". Oricât de ciudat ar suna, Drobeta Turnu Severin (România) înseamnă "acasă" pentru el. Căsătorit cu o frumoasă româncă, "Muti" s-a stabilit definitiv în oraşul natal al soţiei sale şi cel în care a scris istorie pentru echipa locală. 

S-a reorientat după ce şi-a încheiat cariera în Cipru (unde a evoluat la nivelul primelor două ligi de asemenea) şi s-a apucat de antrenorat. O face la copii şi juniori într-un oraş care suspină după fotbal şi în care, altă dată, fermentul sportului rege producea un cu totul şi cu totul alt efect. Este hotărât să reformeze sistemul juvenil din judeţul Mehedinţi şi anunţă că "vrea să schimbe mentalitatea oamenilor legată de fotbalul românesc” pentru că ”nu poţi să ai totul de-a gata, fără să munceşti pentru acel ceva, fără să investeşti, fără să dai şanse şi speranţe tinerilor”.

”Eu îmi aduc aminte de tine” Momente emoţionante la întâlnirea cu Cristiano Ronaldo: ”E un zeu pentru noi!”

Unul dintre cei mai longevivi stranieri din fotbalul românesc, Hugo a mers personal în cantonamentul Portugaliei din Serbia unde a reuşit să vorbească timp de câteva minute cu Cristiano Ronaldo, deţinător absolut a 5 Baloane de Aur şi unul dintre cei mai mari fotbalişţi din toate timpurile. I-a povestit despre intenţiile sale şi a rămas plăcut surprins când a primit sprijinul super starului lusitan.

Hugo, vărul celebrului Joao Moutinho s-a declarat marcat de întâlnirea cu fotbalistul legendar de astăzi, pe care îl cunoscuse şi în urmă cu 20 de ani, pe vremea când amândoi, erau doar tinere speranţe ale fotbalului lusitan. La fel ca Ronaldo, Hugo a evoluat penteu Sporting Lisabona, iar dintre actualii echipieri ai naţionalei Portugaliei a jucat alături de Joao Moutinho, Fonte şi Beto.

”Am vorbit din timp, pentru că ştiam că Portugalia are meci contra Serbiei. Am discutat cu Joao (n.r Moutinho) şi el mi-a intermediat întâlnirea. Cred că am ajuns undeva pe la 6 seara şi m-am întâlnit inclusiv cu foştii mei colegi, Jose Fonte şi Beto, alături de care am jucat” a mărturisit Moutinho, în exclusivitate pentru Telekom Sport. Moutinho ne-a dezvăluit şi ce a discutat cu super starul portughez: ”M-a întrebat iniţial ce e cu tricoul pe care i l-am adus. I-am explicat că eu sunt antrenor la copii şi juniori acum şi vreau să facem o poză împreună pentru a le da copiilor un impuls. Altfel priveşte un junior o astfel de situaţie, în care Cristiano e protagonist. Alt entuziasm le poţi da. A fost o discuţie mai lungă, în care i-am zis că vreau să ajut copiii din România să iubească fenomenul la fel de mult cum o facem noi, portughezii” a dezvăluit fostul mijlocaş al Severinului. ”Cristiano a fost foarte deschis în discuţia cu mine. E drept că nu avea prea mult timp la dispoziţie, dar m-a surprins teribil că şi-a amintit de mine. Ne ştiam de acum 20 de ani, însă el a ajuns la un alt nivel. Mi-a zis din start: ”Hey, eu îmi aduc aminte de tine!”. A fost complet impresionant pentru mine” a mai spus Hugo, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Pentru portughezi, Cristiano este echivalentul unui zeu. ”Nu-ţi pot descrie ce emoţii m-au trecut. Chiar şi soţia mea, care vorbeşte atât de mult de obieci (râde) nu a putut scoate vreun cuvânt. Cum să-ţi zic? Cristiano este cel mai bun din toate timpurile, e ca un zeu. Sincer, chiar dacă nu e probabil cel mai tehnic jucător, pentru că acela cred că este Messi, Ronaldo...ce a făcut el pentru fotbal, felul în care arată la 34 de ani, personalitatea, profesionalismul, realizările sale. E un fenomen! Pentru mine a fost foarte emoţionant să-l văd din nou. Cea mai mare onoare din viaţa mea” a mărturisit cu emoţie în glas, Hugo Moutinho.

A fost la un pas de Rapid Bucureşti. De ce a picat transferul şi cât de des vorbeşte cu Joao Moutinho

Fost mijlocaş în Liga 1, Moutinho ne-a dezvăluit ce face în prezent: ”M-am retras acasă. Da, eu aşa spun: la Severin sunt acasă. Sunt antrenor la copii şi junior la Sport Kid Drobeta. Cornel Mihart (n.r fost jucător la Astra) m-a convins şi mi-a făcut propunerea. Vreau să ofer ceva înapoi fotbalul din România, care mi-a oferit atât de multe”

Într-un moment de vârf al carierei sale, Moutinho a fost la un pas de un transfer important: ”E adevărat, au fost discuţii cu Rapid Bucureşti. Era o echipă fantastică la acea vreme, cu Peseiro antrenor” îşi aminteşte ”Muti”. De ce n-a mai ajuns la Rapid: ”S-au cerut prea mulţi bani pentru mine la acea vreme. Dar să ştii că nu regret că am rămas” mai spune Hugo, care în România a mai fost în discuţii cu FC Braşov şi Gaz Metan. Văr primar cu Joao, internaţional portughez şi echiper al formaţiei Wolverhampton din Premier Leauge, Hugo mărturiseşte: ”Vorbim des. În fiecare zi. Când eram mici amândoi, am copilărit împreună. Ne făceam vacanţele împreună. Este un fotbalist uriaş şi un om extraordinar”.

 

  • 2007 este anul in care Hugo Moutinho a ajuns in Romania
  • Are aproape 200 de meciuri la nivelul primelor doua ligi din fotbalul nostru
  • 2000 este anul in care a ajuns la Academia lui Sporting Lisabona
  • 6 ani a jucat in Cipru pentru Aris Limassol, AEK, Pafos si Akritas
  • 36 de meciuri are pentru Sporting Lisabona B intre 2001 si 2004
  • Este primul fotbalist portughez care a marcat un hattrick in Romania
  • In 2012 a debutat in Liga 1 intr-un meci cu Dinamo Bucuresti
  • 22 de goluri a marcat pentru formatia din Severin in primele doua ligi

Test fulger cu Hugo Moutinho: ”Tata e înnebunit după Hagi. Un fotbalist absolut uriaş!”

Care e cel mai bun fotbalist pe care l-ai infruntat in Romania?
Ah, asta e foarte uşor. Lucian Sănmărtean

Care este cel mai bun antrenor cu care ai lucrat?
Iulian Mihaescu mi-a lăsat o bună impresie. Am lucrat excelent împreună

Care este marele regret al carierei tale?
Cred că atunci când am plecat de la Severin la Iaşi. Dar trebuia să o fac, pentru că nu mai fusesem plătit deloc

Care este orasul tau preferat din Romania?
Categoric: Severin

Mancarea romaneasca preferata?
Îmi plac sarmalele :)

Echipa preferata din Romania?
Am invatat sa iubesc Oltenia si ma simt atasat de U Craiova. Din străinătate? Benfica! Fără discuţie

Cel mai bun fotbalist roman pe care l-ai vazut?
Gică Hagi...de departe. Inclusiv tatal meu e înnebunit după el. Un uriaş fotbalist, un geniu

Real Madrid sau Barcelona?
Real Madrid

Mourinho sau Guardiola?
Amândoi sunt uriaşi. Pentru mine? Mourinho 100%

Portugalia sau Romania?
Sincer 50/50. Sunt portughez, dar sunt aici din 2007, deja am o viaţă...am nepoţi aici, familia mea e aici. Sunt jumate român şi mă simt român

 Galerie foto

Afla mai multe despre: hugo moutinhocristiano ronaldo 

viewscnt
Articole similare