Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ilie Balaci era topit după imnul Universităţii Craiova. A fost printre primii care l-au ascultat

EXCLUSIV | Ilie Balaci era topit după imnul Universităţii Craiova. A fost printre primii care l-au ascultat

Special

Comentarii

În 1983, pe drumul dinspre Timişoara spre Craiova, poetul Adrian Păunescu scria imnul Universităţii Craiova, pus, ulterior pe o linie melodică de către Valeriu Penişoară.Ilie Balaci, bun prieten cu Adrian Păunescu îşi dorea tot timpul un imn al Craiovei fotbalistice. Iar dorinţa lui a fost îndeplinită.

După meciul dintre Universitatea Craiova şi FC Kaiserslautern, din returul sferturilor de finală ale Cupei UEFA, partidă câştigată de olteni cu scorul de 1-0,  imnul Craiovei avea să fie interpretat pentru prima dată chiar în vestiarul echipei oltene, iar Ilie Balaci a fost de-a dreptul încântat de acest imn.

"Tata a scris imnul înaintea meciul cu Kaiserslautern. Îmi aduc aminte că în vestiar, după meciul cu nemţii, bucuria era imensă, iar fotbaliştii Craiovei învăţaseră deja referenul. Apoi, cântecul a fost interpretat în faţa a o sută de mii de oameni. Tata ţinea enorm de mult la Ilie, Era o simpatie reciprocă. Tata i-a scris chiar poezie omujlui , fotbalistului, pe care el îl considera un geniu", a precizat Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, pentru telekomsport.ro

Afla mai multe despre: ilie balaciimn craiovaadrian paunescu 

viewscnt
Articole similare