Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Interviu cu Mihai Răduţ. "Iubesc fotbalul, dar nu e de joacă! Îmi doresc doar să scăpăm de virusul asta!”

EXCLUSIV | Interviu cu Mihai Răduţ. "Iubesc fotbalul, dar nu e de joacă! Îmi doresc doar să scăpăm de virusul asta!”galerie foto

Superliga

Comentarii

Mihai Răduţ a împlinit 30 de ani pe 18 martie, într-un moment în care toată planeta este în alertă.

Şi-a petrecut ziua de naştere acasă, la Bucureşti, alături de familie. De fiecare dată de ziua lui era obişnuit să sărbătorească în oraş, înconjurat de mult mai multă lume, familie şi prieteni.

Colegul nostru, Eduard Zelgin, a reuşit să discute preţ de câteva minute cu fotbalistul Astrei. Mihai Răduţ ne-a acordat în exclusivitate un interviu, iar primul său gând a fost către situaţia generală pe care o traversează România şi mai toată Europa, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

 "Îmi doresc doar să scăpăm de virusul asta!”

- La mulţi ani, Mihai! Ai schimbat prefixul!
- Mulţumesc! Da, am devenit mai înţelept, nu?
- Păi aşa se spune… Ai sărbătorit?
- Da, acasă în familie! Am luat provizii din timp să nu mai ieşim prea des! Nu se gândeam nimeni, mai ales eu! În mod normal ziua mea o sărbătoream în oraş, dar a trebuit să improvizăm de data asta…
- Respecţi sfaturile autorităţilor…
- Bineînţeles! Aşa ar trebui să procedeze toată lumea dacă vrem să revenim la o viaţă normală cât mai repede. Îmi doresc să scăpăm de virusul asta!
- Şi cum îţi ocupi timpul?
- Aici e mai delicată povestea pentru fiecare. Nimeni nu este obinuit să petreacă prea mult timp acasă mai ales eu sportiv, tot timpul plecat la antrenamente. Acum, ne adaptăm situaţie. Ne-a dat  Bogdan Andone, antrenorul nostru, un program m induvidualizat. Mai greu în apartament, dar ne descurcăm! Norocul meu? Nu are soţia mea bibelouri în living.

“Iubesc fotbalul, dar nu e de joacă!”

- Ai avut emoţii înaintea meciului cu Gaz Metan? Stadionul vostru devenise loc de carantină…
-  Bine că nu s-a mai jucat! Restul nici nu mai contează, nu vreau să mă gândesc dacă nu se anula jocul! Vorbeam cu băieţii… Asta este România! Iubesc fotbalul dar nu e de joacă!
- Aţi reuşit cu mari emoţii să prindeţi play-off-ul deşi la un moment dat eraţi va bateţi a primul loc!
- Da, a fost şi povestea cu depunctarea în iarnă… După seria de victoria de anul trecut cine s-ar fi aşteptat să şchiopătăm? A fost o împrejurare nefavorabilă. S-a accidentat şi Budi, plus povestea cu banii. Dar asta este, mergem mai departe. Atuul nostru rămâne atmosfera bună în vestiar. Plus preşedintele Dani Coman, tot timpul este alături de noi! Sunt sigur de faptul că patronul nostru, domnul Ioan Niculae, va rezolva şi partea financiară!

- Până în aprilie e pauză a anunţat Federaţia pentru moment…
- Da, am văzut şi am fost anunţaţi! Să vezi poftă de pregătire după şi la vara… Ştii, fotbaliştii nu prea sunt prieteni cu perioada de antrenamente inainte de sezon.
- Ai văzut, se poate schimba şi finalul de sezon.
- Bună idee! Avem şi noi o şansă la titlu aşa!

Junior la Sporting Lisabona

După un juniorat la Sporting Lisabona, în Portugalia, Răduţ s-a întors în 2009 în România unde a mai jucat pentru Steaua, Pandurii şi Curtea de Argeş. În 2016 a semnat în ţările arabe la Hatta de unde a plecat în Polonia la Lech Poznan, echipa unde a stat doi ani şi jumătate. În vara anului trecut a revenit în România, la Astra, pentru care a semnat până în vara anului următor.

 

Afla mai multe despre: mihai răduţ 

viewscnt
Articole similare