Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Interviu de excepţie cu cei doi jucători aduşi de Iordănescu la Gaz Metan. Roşu şi Buş joacă din nou împreună

EXCLUSIV | Interviu de excepţie cu cei doi jucători aduşi de Iordănescu la Gaz Metan. Roşu şi Buş joacă din nou împreună

Gaz Metan Mediaș

Comentarii

Sergiu Buş (26 de ani) şi Neluţ Roşu (25 de ani) au fost transferaţi în această vară de Edward Iordănescu la Gaz Metan Mediaş. Cei dor par a fi destinaţi să joace împreună. Au crescut la juniorii lui CFR Cluj şi au fost colegi o scurtă perioadă la Levski Sofia.

Vă invităm să urmăriţi interviul celor doi acordat reporterului şi comentatorului Telekom Sport, Ovidiu Ionescu. 

- Care sunt calităţile principale ale lui Sergiu?

Neluţ Roşu: "Cred că principala lui calitate, care trebuie să o aibă un atacant, este forţa. Cred că protejează foarte bine mingea şi ne ajută pe noi să venim mai aproape de el, să-l sprijinim. După aceea, la înălţimea care o are şi forţa care o are cred că are o tehnică foarte bună, reuşeşte să se mişte foarte bine şi foarte repede cu mingea şi cred că este un număr 9 veritabil, cred că are golul în sânge şi cred că e foarte important să simtă poarta din orice poziţie".

- Sergiu, îi întorci serviciul? Care sunt principalele calităţi ale lui?

Sergiu Buş: "Fac cinste cu ceva pentru tine. Mulţumesc. Da, noi înaintea jocului tot timpului vorbim, n-am prea jucat împreună la Levski, doar la antrenamente când vorbeam, totdeauna mă căuta şi sper să o fac acum, pentru că are calitatea aceasta, are o viziune foarte bună în joc, de aia multora antrenori le place stilul lui, aleargă foarte mult. Sper să ne ajutăm împreună, să facem frumos în Liga I anul acesta".

 - Mai ţineţi minte primul meci sau când aţi jucat prima dată împreună la CFR, pe la juniori?

NR: "Nu mai ţin minte primul meci, dar cred că ţin locul. Am jucat la Gheorghieni, acolo, la baza aia".
SB: "Prin Cluj, ceva, cartier..."
NR: "Da, era baza noastră de antrenament. Eu venisem de la o şcoală de fotbal, eu cu mai mulţi colegi ne-am unit cu CFR-ul şi acolo l-am întâlnit pe Sergiu şi acolo am început să jucăm pe un teren, cred că plaja asta din Marbella este mult mai bună ca şi terenul pe care am început să jucăm. Dar a fost frumos, eram copii, nu aveam nici o grijă, dar acum ne bucurăm să fim iar împreună".
 
- Dacă vă spunea cineva că vă veţi întâlni atât de des în carieră ce-i ziceaţi?
 
SB: "Nu ne gândeam, vă daţi seama că n-ai cum să te gândeşti la aşa ceva. Am visat, ca orice copil şi cred că am reuşit să ne trăim visul împreună, el a fost campion cu Viitorul, eu cu CFR, chiar dacă am jucat mult mai puţin. Am realizat unele lucruri frumoase în fotbal şi rămânem doar cu acestea. Important e că vom rămâne prieteni, familiile noastre se cunosc şi asta e cel mai important".
 
- Unde vă vedeţi peste 10 ani? 
 
NR: "Nu ştiu, sperăm să jucăm cât mai mult împreună, aici sau la alta echipă. Nu ştiu unde o să mă văd peste 10 ani, nu vreau să mă gândesc atât de departe. Sperăm să rămânem cât mai aproape, să rămânem în ţară, cu familiile şi să ne bucurăm de viaţă. E prea mult, 10 ani, nu ştiu".
SB: "Păi peste 5 ani ar trebui să avem eu,31 şi tu, 30. Probabil adversari undeva, în Liga I, sau în afară, nu ştiu. Eu mă văd la 31 de ani să am vreo 3 copii, sper, deja am o fetiţă şi mă văd. Acuma depinde şi de celălalt asociat al meu, soţia mea, care ea duce greul în spate. Deci nu ştiu. Viaţa fotbalistică e incertă".
 
- Vă vedeţi în cupele europene la anul?
 
NR: "Da, dar să fim adversari. A, la anul? Am crezut că peste 5 ani. La anul, da. Aşa sper. E o competiţie foarte frumoasă, unde am reuşit să jucăm şi la Levski când am fost. Chiar am avut două meciuri foarte bune, din păcate am ratat calificarea".
 
- Meciurile dintre Gaz Metan şi CFR vor fi speciale pentru amândoi?
 
SB: "Da, întotdeauna. Eu cred că am jucat doar o dată sau de două ori împotriva lor, pentru că atunci când eram împrumutat, aveam în contract tot timpul să nu pot evolua împotriva lor când eram împrumutat în Liga I. Şi îmi doream să demonstrez când eram mai tânăr, să le arăt că vreau să mă întorc, acuma va fi un meci special pentru că Clujul e casa mea, am crescut acolo, am amintiri foarte frumoase, desigur că îmi voi dori să-i batem, pentru că ne facem treaba, suntem profesionişti".
NR: "Am jucat mai multe cu ei. Normal, la clubul unde ai crescut şi vezi că te întorci să joci împotriva acelei echipe, da, cred că e o motivaţie, dar nu îi urăsc, nu am nici o treabă cu ei. Cum a zis şi Sergiu, trebuie să ne facem treaba cât mai bine aici şi să câştigăm".
 

Afla mai multe despre: sergiu busnelut rosugaz metan 

viewscnt
Articole similare