Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Investiţii incredibile la o echipă din România, pentru a deveni o forţă a Ligii 1. Dezvăluiri din culise

EXCLUSIV | Investiţii incredibile la o echipă din România, pentru a deveni o forţă a Ligii 1. Dezvăluiri din culisegalerie foto

Superliga

Comentarii

Giovanni Becali a dezvăluit câţi bani a investit Neluţu Varga la CFR Cluj, pentru a o transforma într-o forţă a Ligii 1. Impresarul a dezvăluit la Telekom Sport că Neluţu Varga trebuie să recupereze în jur de 17-18 milioane de euro de la campioana României.

Înainte ca CFR Cluj să fie preluată de Neluţu Varga, clubul era în insolvenţă şi într-o situaţie dezastruoasă din punct de vedere financiar. Ulterior, ”feroviarii” au reuşit să câştige trei titluri la rând şi să se califice în primăvara Europa League. Giovanni Becali a dezvăluit câţi bani a investit Neluţu Varga pentru o face din nou din CFR Cluj o forţă a Ligii 1.

Neluţu Varga, investiţii de 18 milioane de euro pentru a face din CFR o forţă a Ligii 1

Imediat după ce a preluat-o pe CFR Cluj, Neluţu Varga a investit în transferuri şi l-a pus pe bancă pe Dan Petrescu, unul dintre cei mai valoroşi antrenori români. CFR Cluj a redevenit astfel o forţă în Liga 1 şi a dominat fotbalul de la noi în ultimii trei ani. CFR Cluj a câştigat trei titluri consecutive şi anul trecut a reuşit să se califice în primăvara Europa League, de unde a fost eliminată de FC Sevilla.

Însă toate aceste performanţe au avut un cost pe măsură. Giovanni Becali susţine că Neluţu Varga are de recuperat în jur de 18 milioane, bani pe care i-a investit la CFR Cluj pentru a o transforma într-o forţă a Ligii 1.

”Dan Petrescu era supărat că nu au luat jucători. Păi jucătorii de unde să îi ia Marian (n.r. Marian Copilu)? Sau de unde să îi ia Neluţu Varga? Ce, Neluţu Varga are banii lui Gigi Becali? Au intrat bani, dar Neluţu Varga tot mai trebuie să scoată vreo 15-18 milioane din clubul ăla. Deci omul este în pagubă vreo 17-18 milioane de euro”, a declarat Giovanni Becali pentru Telekom Sport.

CFR a redevenit o forţă a Ligii 1, dar are cele mai mari datorii din istoria fotbalului românesc

Performanţele reuşite de Petrescu la CFR Cluj au adus şi încasări importante. Pe anul fiscal 2019, campioana României a avut venituri totale de 18,8 milioane de euro şi a realizat un profit de 1,088 milioane de euro. Însă, în ciuda veniturilor ridicate, CFR Cluj a acumulat din nou datorii. Pe anul fiscal 2019, CFR Cluj figurează cu o datorie de 22,6 milioane de euro, un record în istoria fotbalului românesc.

Ce datorii are CFR Cluj. Cifrele bilanţului pe anul fiscal 2019

  •     Datorii: 109.324.055 lei (22,61 milioane de euro)
  •     Venituri totale: 90.832.890 lei (18,79 milioane de euro)
  •     Cheltuieli totale: 85.570.103 lei (17,7 milioane de euro)
  •     Profit:: 5.262.787 lei (1,088 milioane de euro)
  •     Cifra de afaceri: 24.116.348 (4,98 milioane de euro)

Însă mare parte din această datorie este către Neluţu Varga, care doreşte să-şi recupereze banii pe care i-a investit pentru face din nou din CFR Cluj o forţă a Ligii 1.

 

Afla mai multe despre: giovanni becali 

viewscnt
Articole similare