Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ioan Andone consideră că sezonul trebuie finalizat pe teren, în ciuda cazurilor de COVID-19. "Oricum vor exista nemulţumiţi"

EXCLUSIV | Ioan Andone consideră că sezonul trebuie finalizat pe teren, în ciuda cazurilor de COVID-19. "Oricum vor exista nemulţumiţi"

Fotbal

Comentarii

Preşedintele celor de la FC Voluntari, Ioan Andone, este de părere că play-off-ul se poate finaliza fără probleme, chiar dacă la Cluj se înmulţesc pe zi ce trece cazurile de infectaţi. Acelaşi lucru ar trebui să se întâmple şi în play-out, dar acolo situaţia este mult mai delicată.

La CFR Cluj sunt 26 de persoane din club infectate cu noul coronavirus. Norocul, dacă poate fi numit aşa, este că multe dintre aceste persoane sunt persoane din afara anturajului lotului, cu funcţii de conducere, sau membrii ai staff-ului. Jucătorii s-au protejat mai bine şi doar câteva nume au fost trecute pe această listă a indisponibililor. Printre ei, Adrian Păun, Grzegorz Sandomierski, Damjan Djokovic, Cristi Manea, Ovidiu Hoban, Denis Ciobotariu, Mike Cestor, Luis Aurelio, Otto Hindrich, Cătălin Itu, Dodi Juca şi Billel Omrani.

Fost campion cu CFR Cluj din postura de antrenor, Ioan Andone este de părere că cel mai corect ar fi ca titlul să se joace pe teren şi că CFR Cluj are un lot destul de solid, cât să suplinească jucătorii infectaţi şi să păstreze şanse la titlul.

"Până la urmă trebuie să se joace dacă le dă voie DSP Cluj, vor juca meciul de duminică cu Botoşani, urmând să joace restanţa cu FCSB şi dacă vor câştiga cele două meciuri, decisivul de la Craiova. Până la urmă, fair-play e să facem orice efort să se joace campionatul pe teren şi retrogradarea la fel. Oricum vor exista nemulţumiţi, dacă se întrerupe, dacă nu se joacă un meci, dacă se joacă după, timpul necesar îl avem. Până la urmă, situaţia nu a fost provocată de un jucător, şi noi pe stradă îl putem lua. Am făcut testul ieri şi azi mă pot vedea cu un prieten care e asimptomatic şi cu măşti,  dai mâna, pui mâna la nas, orice se poate întâmpla. CFR-ul are jucători cu care să joace, are mulţi, n-are antrenor, am înţeles că Bordeanu e singurul sănătos, să conducă antrenamentele, să pregătească şi să-şi apere şansa de a câştiga titlul. (Mai e o candidată la titlu?) Da, da! Dintre jucători sunt 3, dar au un lot de 26-27 de jucători, CFR-ul nu e în situaţia lui Dinamo", a declarat Ioan Andone, pentru Telekom Sport.

Fost antrenor şi campion şi cu Dinamo, Ioan Andone deplânge situaţia clubului său de suflet, acolo unde focarul de coronavirus îi poate trimite pe "câini" în Liga a 2-a. Nu ar fi corect, în opinia lui "nea" Andro, ca un asemenea fenomen să stabilească cine pică, fără ca echipa să-şi poate apăra şansele.

"La început erau supăraţi că numai cazuri de la Dinamo erau, toată lumea, uite! Sunt lucruri de care n-ai cum să scapi, din fericire la noi n-avem cazuri. Ieri au fost testările, 40 de persoane, mulţumim lui Dumnezeu că suntem sănătoşi şi putem să jucam până la sfârşit. Dinamo are obiectiv salvarea de la retrogradare, dar are 14 zile izolare. La Dinamo nu mai au efectiv timp când să joace şi iar nu e corect că nu a retrogradat DInamo pe teren, ci pentru că au 21 de jucători infestaţi. (Se mai poate salva Dinamo?) Aşteptăm Adunarea Generală, aşteptăm propuneri şi o să votăm. Normal e să nu neîndreptăţeşti, să ne punem dacă ni se întâmpla şi nouă ?  Trebuie o judecată, dar sigur vor fi şi nemulţumiţi, aşa cum e la noi. Se vrea începerea campionatului pe 20 şi putem începe campionatul cu aceleaşi probleme, cum am văzut în alte ţări, un jucător s-a infestat, îl scoţi, îl izolezi şi joci meciul", a adăugat Ioan Andone.

Se vorbeşte tot mai des despre "îngheţarea" sezonului, însă nu toată lumea este de acord cu această decizie. Cu toate acestea, pe măsură ce numărul de cazuri pozitive creşte în România, Guvernul poate institui din nou Stare de Urgenţă, iar toate evenimentele sportive vor fi suspendate în secunda următoare. Lucru care ar încurca serios lucrurile. La începutul lunii august, UEFA vrea să ştie cu ce echipe se prezintă România în cupele europene, în sezonul 2020/2021.

"Dacă ajungi la 2000 de cazuri, se poate modifica starea şi să revenim la starea de urgenţă şi atunci se îngheaţă. Ce vei face,  trebuie să anunţi echipele care vor juca în Europa, nu?! Nişte decizii destul de grele şi nu ştii ce să faci, că n-au mai fost cazuri în trecut, nici nu ştii", a conchis Ioan Andone.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare