Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Ioan Andone: ”Dinamo a fost salvată de decizia de azi. Dar aşa s-ar fi întâmplat cu orice echipă!” Ce spune despre Liga 1 cu 16 echipe

EXCLUSIV Ioan Andone: ”Dinamo a fost salvată de decizia de azi. Dar aşa s-ar fi întâmplat cu orice echipă!” Ce spune despre Liga 1 cu 16 echipe

Superliga

Comentarii

Ioan Andone a comentat pentru Telekom Sport decizia forurilor interne de joi, cu privire la situaţia finală din Liga 1

Dinamo Bucureşti va evolua în Liga 1 şi în sezonul viitor, iar OSK Sepsi Sfântu Gheorghe sau Poli Iaşi, în funcţie de forma clasamentului final, nu mai sunt obligate să susţină partida de baraj împotriva celor de la Dacia Mioveni.

Acest lucru se va întâmpla cu ultima clasată în Liga 1 din sezonul 2019/2020, Chindia Târgovişte.

Unul dintre simbolurile lui Dinamo, Ioan Andone admite că echipa sa de suflet a fost salvată în această situaţie de decizia forurilor interne: ”Dinamo a fost salvată de decizia de astăzi. Până la urmă, noi, FC Voluntari, am cheltuit cinci etape în plus o grămadă de bani. Ei au stat în cantonamente şi acasă. Au fost salvaţi, dar poate aşa se întâmpla şi cu altă echipă. Totuşi, ei au terminat fără meciuri jucate. Trebuie să se hotărască nişte reguli clare, nu să bâjbâim cu toţii. Eu cred că orice club din Liga 1 era în situaţia lui Dinamo era salvat. Uitaţi-vă la Turcia ce se întâmplă. Asta s-a discutat şi la Adunarea Generală: ”Să nedreptăţim cât mai puţin”. De ce să cadă Chindia? Puneţi-vă în locul lor. Să fim mulţumiţi că au găsit o soluţie, asta e important. Indiferent de echipă, decizia asta era luată. În primul rând pentru că nu au fost reguli clare” a mărturisit Andone, pentru Telekom Sport.

Noul sezon din Liga I va suferi mai multe modificări. Pe lângă un sistem competiţional cu 16 echipe, primul eşalon va avea parte şi de un baraj pentru ultimul loc de cupe europene.

Ioan Andone salută ideea şi spune că din stagiunea viitoare, inclusiv playout-ul va fi unul mult mai interesant: ”E un lucru bun că s-au făcut 16 echipe, campionatul pare mult mai interesant aşa, pentru că înainte câştigai playout-ul şi nu se întâmpla nimic. Acum, devine mult mai interesant” a mărturisit Ioan Andone pentru Telekom Sport.

Liga 1 va avea 16 echipe din sezonul următor. Dinamo nu mai retrogradează

"Clasamentul se îngheaţă, fiecare îşi păstrează locul din clasamentul la zi. Nicio echipă nu va mai juca. Acest clasament rămâne aşa cum îl vedem astăzi, indiferent dacă a jucat toate meciurile la zi. În ceea ce priveşte sezonului 2020/2021, s-a stabilit creşterea numărului de echipe de la 14 la 16. Mă bucur pentru susţinerea pe care primit-o acest proiect din partea cluburilor din Liga I, 13 din 14 echipe votând în favoarea lui", a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, la Casa Fotbalului.

Clasamentul final al play-out-ului este următorul: FC Viitorul – 43 de puncte (14 meciuri), FC Hermannstadt – 35 de puncte (12), Sepsi – 34 de puncte (13 jocuri), Academica Clinceni – 32 de puncte (14), FC Voluntari – 31 de puncte (14), Poli Iaşi – 30 de puncte (14), Dinamo – 25 de puncte (9 jocuri), Chindia Târgovişte – 23 de puncte (12 jocuri).

Afla mai multe despre: ioan andonedinamoliga 1 

viewscnt
Articole similare