Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ioan Andone îl laudă pe Mirel Rădoi pentru cum a pregătit meciurile cu Irlanda de Nord şi Austria. "S-a văzut că a studiat foarte bine adversarii"

EXCLUSIV | Ioan Andone îl laudă pe Mirel Rădoi pentru cum a pregătit meciurile cu Irlanda de Nord şi Austria. "S-a văzut că a studiat foarte bine adversarii"

FC Voluntari

Comentarii

Preşedintele celor de la FC Voluntari, Ioan Andone, a rămas surprins plăcut de modul în care s-a prezentat naţionala României în dubla cu Irlanda de Nord (1-1) şi Austria (3-2), din primele două partide din grupa Ligii Naţiunilor.

Ioan Andone (60 de ani) are o carieră de aproape 30 de ani în antrenorat, una de succes, după o carieră de fotbalist în care a bifat 55 de meciuri pentru naţionala României, şi echipe precum Corvinul Hunedoara, Dinamo, Elche sau Heerenveen. A văzut multe în fotbal, după o viaţă dedicată exclusiv sportului rege. După atâta timp, Ioan Andone a recunoscut că a fost surprins plăcut de ceea ce a văzut în cele două partide ale naţionalei Românei, cu Irlanda de Nord şi Austria, din Liga Naţiunilor, iar marele merit îl are selecţionerul Mirel Rădoi.

"O schimbare mare. Chiar începând de la primul meci, în care a avut o echipă ultraofensivă, contra Irlandei de Nord. Am dominat, dar din păcate, cu ghinion, am pierdut două puncte mari, două puncte mari în economia grupei. Dar meciul cu Austria, de altă factură, alt meci. A pregătit altfel meciul. S-a văzut că Mirel Rădoi a studiat foarte bine adversarul. Am văzut o echipă a Austriei foarte, foarte bună. E adevărat că jucătorii austrieci au calitate mare, joacă în Bundesliga, toţi sunt titulari. Şi am reuşit un rezultat de excepţie, cum de ani de zile nu am mai avut la echipa naţională. Un lucru pozitiv. Trebuie să fim încrezători.

Cele două meciuri ne-au dat impresia şi am văzut nişte lucruri bune şi noi, făcute la echipa naţională. Acum, altfel cred că vom fi la meciul decisiv cu Islanda. Va fi alt meci, altă echipă... sunt convins că e studiată de un an de zile, pentru că meciul s-a amânat, trebuia să jucăm cu mult în urmă. Acum avem şanse, ne putem bate de la egal la egal, în funcţie de forma jucătorilor, în funcţie de ceea ce se cere. Doamne, ajută! Să ajungem să jucăm cu Ungaria sau cu Bulgaria. Eu spun că Islanda nu e peste Austria la ora actuală. Dar cu organizare bună, cu atmosferă, cu entuziasm, cu jucători noi veniţi , cărora li s-a dat şansă faţă de perioada anterioară, eu cred că putem.

Eu cred că la fel jucam şi dacă câştigam cu Irlanda. În momentul când câştigi ai entuziasm, ai încredere în tine mai mare. Acum nu am arătat teamă deloc. Chiar de la început am căutat să ne impune jocul, am căutat să înscriem gol. Nu ne-am dus să ciupim un punct, cum se zice, să stai defensiv şi să aştepţi o lovitură liberă sau contraatac. Nu, s-a văzut clar, când am avut şansă, sau când ne-au dat şansă austriecii, ne-am dus peste ei", a declarat Ioan Andone, EXCLUSIV pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare