Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Ionuţ Badea, INTERVIU eveniment pentru Telekom Sport. Data la care s-ar putea relua fotbalul în România + scenarii despre cum se va încheia sezonul

EXCLUSIV Ionuţ Badea, INTERVIU eveniment pentru Telekom Sport. Data la care s-ar putea relua fotbalul în România + scenarii despre cum se va încheia sezonulgalerie foto

Superliga

Comentarii

Ionuţ Badea a oferit un interviu eveniment pentru Telekom Sport, în cadrul emisiunii Sport Report.

Tehnicianul formaţiei FC Argeş a vorbit despre problemele financiare din fotbalul românesc, despre situaţia echipei sale, dar şi despre posibilitatea reluării competiţiilor interne sau despre cum s-ar putea încheia sezonul în România.

Ionuţ Badea (44 de ani) este considerat unul dintre tehnicienii români cu discurs. Actualul antrenor de la FC Argeş îşi alege mereu cu grijă cuvintele şi de fiecare dată are ceva de spus. Fost jucător la Dinamo, Oţelul Galaţi, FC Vaslui sau FC Argeş, Badea a început să antreneze acum 13 ani, chiar la formaţia piteşteană. Le-a mai pregătit pe Internaţional Piteşti, Pandurii Târgu Jiu, Universitatea Cluj, FC Braşov, Oţelul Galaţi, Concordia Chiajna şi FC Argeş. Timp de trei ani a fost secundul echipei naţionale de fotbal a României.

CÂND S-AR PUTEA RELUA SEZONUL COMPETIŢIONAL

”Avem încă o lună în plus. Asta înseamnă că grupul de lucru de la FRF pe 16 aprilie vor anunţa că putem relua pregătirile pe 16 mai, cu grupul, aproape peste încă o lună, pe 16 iunie să putem începe meciurile rămase de disputat. Am avea o lună şi jumătate până la jumătatea lunii iulie, 6 săptămâni în care să închizi campionatele. Pentru că nimeni nu vrea să se îngheţe aceste campionate şi să nu se mai joace. Deci din punctul meu de vedre timp ar fi să închidem aceste campionate, nemaiavând vacanţă pentru sezonul viitor. Deci probabil că o să ai o săptămână în care să stai, după care începi direct campionatul următor. Clar din punct de vedere fizic, antrenorii ar trebui să nu lucreze doar pentru menţinere, ci pentru toate celelalte obiective. Jucătorii pot face individual pe un teren, într-o pădure, pe un câmp. Fiecare unde se poate descurca, ar trebui să facă acest gen de efort, cel puţin din punct de vedere fizic, să se apropie de ciclul săptămânal normal pentru competiţie.  Adică luni, marţi miercui încărcare, joi, vineri o uşoară descărcărcare, iar sâmbătă efort lactcacid, apropiat de partida crucială” a declarat Ionuţ Badea la Telekom Sport.


PROBLEME CU BANII ÎN FOTBALUL ROMÂNESC

”Este o situaţie clară la noi pentru că sunt bani publici şi transparenţa este totală.  Îl auzeam mai devreme pe Viorel Moldovan vorbind de aceeaşi situaţie. Din  luna martie până în momentul în care noi am primit notificare că se vor suspeda contractele, deci luna martier e protejată. Banii sunt primiţi la zi, ceea ce este un avantaj pentru noi în momentul de faţă, însă o să am o discuţie cu conducerea legat de ceea ce se va întâmpla în lunie aprilie şi mai.  Este o situaţie în care bugetul nostru era făcut din încasări lunare, avem o protecţie clară şi se ştia dinainte cam câţi bani ar trebui să fie să se acopere salariile jucătorilor.  Tot ceea ce înseamnă bonusuri pentru promovare cu tot cu taxele aferente. Însă, nemaiavând aceste încasări, probabil că o să am această discuţie cu conducerea va fi legat în primul rând de această stare de suspendare şi de această indemnizaţie socială”

”Bugetul echipei a fost stabilit, a fost o infuzie de capital bazată pe încasările lunare, care acum nu mai sunt. În condiţiile în care nu se va şti dce se va întâmpla ulterior, va fi această stagnare cu situaţia indemnizaţiei sociale, după care lucrurile vor reintra în normal. Adică banii vor fi la fel ca şi până acum. Nu cred să fie probleme din punctul ăsta de vedere. Să dau acum o sumă a bugetului, nu ştiu, a fost făcută publică în iarnă, în decembrie, atunci când toţi consilierii din primărie, împreună cu domnul primar şi cei din conducerea clublui au reuşit să  facă această infuezie de capital. Nu ştiu acum să vă spun acum cât a fost. Dar a fost îndeajuns pentru  a putea să plăţi un cantonament extern, pentru că FC Argeş nu a mai făcut un cantonament extern de la primul meu mandat.  S-au luat nu foarte mulţi jucători pentru că era foarte important să menţinem o stare de omogenitate şi în iarnă nu găseşti jucători de o extraordinară mare calitate încât să spui că nu mai ai ce să pierzi şi faci schimbări masive.  Eram încă angrenaţi în obiectivul de promovare, suntem încă angrenaţi.  Şi atunci lucrurile au mers către zona asta în a cheltui banii cu cap. Nimeni nu a prevăzut un asemenea lucru şi banii erau drămuiţi ca echipa să funcţioneze normal, inclusiv cu bonusurile şi taxele aferente dacă echipa ar fi putut promova în iunie. În momentul de faţă există doar o stagnare, iar dacă lucrurile vor rămâne la stadiul acesta de două luni, nu văd să fie probleme cu banii.”

SCENARII DESPRE CUM SE ÎNCHEIE SEZONUL

”Cu siguranţă că aceste campionate se vor închide, nu se vor îngheţa. E o variantă şi acea cu 18 echipe, dar acum aş fi ipocrit să spun că nu mi-ar conveni, însă nu ştiu dacă se va putea întâmpla. Tot ce înseamnă idee de 18 echipe în Liga 1, tot mai multe voci importante din fotbal îndrăznesc să vorbească despre acest lucru şi, pe undeva, sunt justificate aceste de strategie de regândire a tot ce înseamnă Liga 1. Ştiu că există un grup de lucru la FRF care gândeşte 3 variante. Una în care putem juca toate meciurile până la final. Exact cum ar trebiui să fie  din start. A doua situaţie ar fi să fie şi un play-off/ play-out şi la LIga a 2-a, adică primele 8 echipe să joace fiecare cu fiecare, dar doar 7 meciuri, cu tragere la sorţi, să joci 4 meciuri acasă, 3 în deplasare sau invers. În urma cărora primele două să promoveze direct şi a treia să dea baraj, cum ar fi şi normal. Ori a treia variantă, pe care nu o doreşte nimeni sau poate doar puţine dintre echipele, cel puţin primele 2-3, este aceea ca să rămână aşa şi să promoveze primele două echipe. În condiţiile acestea ar fi  UTA şi Moveni, iar a treia Turris să meargă la baraj.  Dacă FRF va opta pentru una dintre variante, vom vedea, însă importante să avem nişte puncte de repere. Sunt foarte importante pentru a putea face o strategie şi financiară, şi de ce spun acest lucru. În condiţiile în care avem clar o stare de fapt, se începe pregătirea în 16 mai, se începe în 16 iunie campionatul sau meciurile rămase pentru a finaliza acest campionat, atunci şi partea financiară o putem discuta cu conducerea, astfel încât orice meci să aibă o altă conotaţie, o altă primă de joc. În 16 aprilie deja vom şti un oarecare trend al pandemie, cel puţin la noi în ţară, după care aş face două opţiuni. Ca toată lumea să pregătească ca în 16 mai să fie posibilă antrenamentul cu grupul, iar în 16 iunie să înceapă. Dar, întotdeauna acest program poate suferi modificări care pot  modificate ulterior pentru că nu avem o siguranţă, dar o percepţie sau o anticipaţie sau o predicţie am putea face despre acest lucru.”

 Galerie foto

Afla mai multe despre: ionuţ badea 

viewscnt
Articole similare