Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ionuţ Lupescu, perspectivă diferită despre naţionala mică: "Nu am aşteptări de la Mutu. Am supraevaluat EURO U21"

EXCLUSIV | Ionuţ Lupescu, perspectivă diferită despre naţionala mică: "Nu am aşteptări de la Mutu. Am supraevaluat EURO U21"

Echipa națională

Comentarii

Fostul mare fotbalist al naţionalei României, Ionuţ Lupescu, priveşte dintr-o altă perspectivă Campionatul European U21, acolo unde România e calificată în faza grupelor. De asemenea, Kasierul a vorbit şi despre selecţionerul Adrian Mutu.

Ionuţ Lupescu, despre România lui Adi Mutu la EURO U21

Ionuţ Lupescu a vorbit, într-un interviu acordat Telekom Sport, despre naţionala mare a României în grupa de calificare la Cupa Mondială din 2022, dar şi despre naţionala mică, cea care e condusă de Adi Mutu. 

Fostul internaţional român a recunoscut că nu are aşteptări din partea lui Adi Mutu la EURO, dar că şi-ar dori ca selecţionerul de la U21 să formeze o echipă bună şi care să propună tricolori pentru naţionala mare. 

"Nu-l ştiu pe Mutu ca antrenor. Sunt departe de fenonem şi nu l-am urmărit pe Mutu. Nu prea am nicio aşteptare (n.r. - din partea lui Adi Mutu), decât să joace bine şi să aducă jucători la echipa naţională. Ştiu că a fost o foame în România de turnee finale, dar cred că am supraevaluat competiţia de U21.

Nu vreau să spun că nu mereu vin jucătorii cei mai importanţi la aceşti turneu. A fost o experienţă bună că au jucat ai noştri la un turneu final (n.r. - în 2019, atunci când România U21 a fost semifinalistă). Problema a fost că la un an distanţă, cu Islanda, nu a fost niciunul băgat, iar când au fost promovaţi toţi au pierdut cu 5-0, apoi cu 4-0. Nu mi s-a părut normal să-i promovezi în halul acesta. A fost un proces în care-i distrugi pe cei cu talent, decât să-i promovezi aşa cum trebuie, iar asta m-a deranjat cel mai mult", a declarat Ionuţ Lupescu pentru Telekom Sport. 

România U21, la EURO

Reprezentativa de tineret a României a remizat, miercuri seară, scor 1-1, pe arena Új Bozsik din Budapesta, cu selecţionata similară a Ţărilor de Jos, în prima etapă a grupei A a Campionatului European Under21.

În etapa următoare, programată sâmbătă, România va întâlni Ungaria la Budapesta, iar Germania va juca împotriva Ţărilor de Jos, la Szekesfehervar. Ultima etapă programează, la 30 martie, meciurile Ţările de Jos – Ungaria şi Germania – România.

Faza grupelor Campionatului European se va încheia la 31 martie, iar fazele eliminatorii vor avea loc în perioada 31 mai – 6 iunie.

Naţionala României se află pentru a doua oară consecutiv la un turneu final, după ce în 2019 a ajuns până în semifinale.

 

Afla mai multe despre: adrian mutuionut lupescuromania u21 

viewscnt
Articole similare