Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Ionuţ Stroe a explicat la Zoom Sport ce se întâmplă dacă un sportiv este depistat cu COVID-19: "Nu poţi duce la zero limitarea acestor cazuri"

EXCLUSIV Ionuţ Stroe a explicat la Zoom Sport ce se întâmplă dacă un sportiv este depistat cu COVID-19: "Nu poţi duce la zero limitarea acestor cazuri"

Fotbal

Comentarii

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, a fost invitatul Geaninei Iacob, în cadrul emisiunii Zoom Sport, de la Telekom Sport.

În cadrul emisiunii moderate de Geanina Iacob, ministrul Sportului, Ionuţ Stroe, a oferit, printre altele, cele mai noi detalii privind reluarea competiţiilor sportive, inclusiv Liga 1 şi Liga Naţională de handbal feminin şi masculin, în contextul pandemiei de coronavirus.

"Vom aplica noi norme, dacă evoluţia pandemiei va fi una pozitivă" a declarat Ionuţ Stroe.

În fotbal s-au descoperit deja noi cazuri de coronavirus, imediat după reluarea antrenamentelor în Turcia sau Germania. Ionuţ Stroe a explicat că există totuşi o diferentă mare intre depistarea acestor cazuri în plină competiţie versus depistarea cazurilor în perioada de cantonament şi antrenamente premergătoare:

"Dacă se întâmplă ca în liga a doua germană sau Super Liga Turcă, în perioada de pregătire, acest lucru se rezolvă. În perioada de pregătire lucrurile sunt simple. Sunt trataţi şi echipa îşi poate continua pregătirea. Cei depistaţi vor fi izolaţi, vor fi testaţi contacţii, iar echipa îşi poate relua pregătirea. În schimb, de ce am înăspăirt regulile în această fază pentru o perioadă de o lună? Noi am încercat să minimizăm posibilitatea de a avea un caz de COVID-19 în timpul competiţiei, pentru că un caz depistat după reluarea competiţiilor, ar prezenta un risc enorm şi un număr de contacţi mult mai mare. Evident, nu poţi duce la zero limitarea acestor cazuri. Am cerut LPF să îsi facă deja propriile scenarii, pentru că dacă ai un asemenea caz, poţi compromite toată competiţia. Gândiţi-vă ce ar însemna după două trei etape să ai trei patru echipe carantinate care au jcat deja între ele. Te vei afla în imposibilitatea de a duce la capăt competiţia. Toate intenţiile bune  pe care le ai, se pot compromite cu un asemenea caz. Eu sunt sigur că putem vorbi că după o lună de cantonament şi izolare, competiţia va fi sigură. Nici în Germania sau Turcia nu au început competiţiile, pentru că acolo, odată începute, trebuie să acorzi o atenţie mai mare" a explicat Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, în cadrul emisiunii Zoom Sport.

"Pe de o parte mă bazez pe responsabilitatea asumată a tuturor celor care şi doresc a intra în acest regim în perspectiva comptiţiilor, pentru că ei sunt motivaţi. Sunt motivaţi de viitoarele beneficii pe care o competiţie le-ar aduce. LPF generează venituri consistente. Cluburile ştiu foarte bine pentru ce-şi doresc drisputarea utimelor şapte etape. Nu e vorba doar de echipele pe care le trimtiem în cupele europene ci şi de drepturile de telvizare de sponsori" a mai adăugat Ionuţ Stroe, la Zoom Sport.

Vezi emisiunea completă mai jos:

 

Afla mai multe despre: ionuţ stroegeanina iacob 

viewscnt
Articole similare