Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Irina Begu se antrenează cu gândul la J.O. de la Tokyo, unde va face echipă cu Simona Halep. "Întotdeauna ne-am completat foarte bine"

EXCLUSIV | Irina Begu se antrenează cu gândul la J.O. de la Tokyo, unde va face echipă cu Simona Halep. "Întotdeauna ne-am completat foarte bine"

Tenis

Comentarii

Jucătoarea de tenis din România Irina-Camelia Begu şi-a reluat antrenamentele, după perioada pandemică care a paralizat sportul la nivel global.

Irina Begu se antrenează la Bucureşti, împreună cu alte jucătoare din România, inclusiv Simona Halep, de câte ori are ocazia. I-a fost dor de tenis, însă s-a bucurat de pauză pentru a-şi face timp pentru lucrurile mărunte, dar importante, pe care nu reuşea să le facă în timpul circuitului WTA.

"Cât de cât am revenit la normal, am început antrenamentele, pregătirea fizică, încerc să mă antrenez cât pot de mult ca să recuperez cele două luni pierdute. În cele două luni petrecute în casă, mi-am cumpărat o bicicletă şi am încercat să fac pregătirea fizică acolo.  Am învăţat să mai fac şi alte reţete, însă în perioada aceasta am încercat să mă bucur şi de perioada de stat acasă. Noi în general suntem mai mult plecaţi, am încercat să mă odihnesc, să stau cât mai mult acasă", a declarat Irina Begu, pentru Telekom Sport.

În acest moment, Irina-Camelia Begu se află pe locul 81 WTA, fiind într-o revenire de formă în momentul suspendării sezonului de tenis. Doar ce câştigase turneul ITF de la Cairo şi challenger-ul de la Indian Wells, fiind pe pantă ascendentă.

"Am câştigat turneul de la Cairo şi după Indian Wells eram într-un vârf de formă şi îmi pare rău pentru că tocmai acum simţeam că am luat-o pe drumul cel bun, că am revenit la forma de acum 2-3 ani. Am trecut printr-un mix de sentimente, la început m-am bucurat foarte mult că stăteam acasă, veneam după o perioadă cu multe meciuri şi mă simţeam puţin obosită, dar după 3 săptămâni, sincer voiam să revin pe teren, să călătoresc  din nou, dar va trebui să mă adaptez", adăugat Begu, a cărei cea mai bună clasare în circuitul WTA este locul 22.
 
 
Irina Begu trage tare pentru a-şi intra rapid în formă. Are nevoie de puncte pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor. Acolo, Begu va încerca să facă echipă la dublu cu Simona Halep şi să aducă Românei o medalie cât mai strălucitoare. Drumul este lung până la Tokyo, însă nu imposibil. Begi şi Halep au jucat mult timp împreună în turneele WTA, iar chimia dintre ele este una care ne oferă speranţe. 
 
ncercăm să ne antrenăm, suntem mai multe fete aici şi încercăm să facem antrenamente între noi, să ne menţinem în formă şi să avem un ritm anume. Mai e mult până la Tokyo, dar momentan ne pregătim pentru perioada legată cu turnee. Am jucat de mai multe ori împreună (n.r. - cu Simona Halep) şi ne înţelegem bine şi în teren, şi în afara terenului, decizia a fost luată la sfârşitul anului trecut. Am vorbit dacă am putea juca împreună şi, în momentul acela, era vorba să mă calific, să am clasamentul necesar pentru a participa acolo. Acesta era obiectivul meu. Ulterior, dacă sunt acolo, să şi jucăm împreună. Probabil la începutul anului viitor. În momentul de faţă încercăm să ne vedem de turneele noastre. Întotdeauna ne-am completat foarte bine, ea fiind foarte solidă pe linia de fund, eu am încercat să o ajut în faţă foarte mult, cu serviciul la fel, acesta e atuul nostru. Eu să o ajut în faţă şi să închid punctul de acolo, iar ea prin constanţa ei. Asta ne-a ajutat foarte mult de-a lungul turneelor pe care le-am jucat. Noi ne înţelegem foarte bine şi în afara terenului şi există o chimie şi în teren. Sper să trecem peste această perioadă, după care să avem o perioadă de pregătire, să jucăm câteva turnee împreună la dublu şi apoi la Tokyo", a completat Irina Begu.

Afla mai multe despre: tenis 

viewscnt
Articole similare