Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Joe Panait, fostul jucător al Stelei, habar nu are cine este antrenorul naţionalei României: "Mirel Rădoi? Dar nu antrena în ţările arabe? Nu mai ştiu nimic despre fotbalul din ţară"

EXCLUSIV | Joe Panait, fostul jucător al Stelei, habar nu are cine este antrenorul naţionalei României: "Mirel Rădoi? Dar nu antrena în ţările arabe? Nu mai ştiu nimic despre fotbalul din ţară"
Comentarii

Cu doar o zi înaintea partidei dintre Germania şi România, din preliminariile Campionatului Mondial din 2022, Joe Panait, fostul jucător al Stelei, stabilit în prezent în Germania, la Reklinhausen, a dat de pământ cu fotbalul din România: "Antrenorii sunt slugi!"

Din 2012, Joe Panait, fostul component al echipei Steaua Bucureşti, a ales să se stabilească defintiv  în Germania. Locuieşte la 25 de kilometri distanţă de Dortmund. În prezent Joe lucrează la un magazin de haine iar în privinţa fotbalului ne-a declarat, în exclusivitate, că este interesat doar de campionatul Germaniei. Şocant e faptul că Joe nu mai ştie nici măcar cine este antrenorul echipei noastre.

"Nu m-am mai uitat de ani buni la fotbalul din România. Nu mai ştiu nimic ce se întâmplă acolo. Da, vineri mă voi uita la televizor pentru că ştiu că este acest meci al Germaniei contra României. Dar vă rog să nu mă întrebaţi despre naţionala României, pentru că sunt total pe dinafară. Mi-aţi spus că antrenor principal este Mirel Rădoi. Nici măcar nu ştiam asta. Ştiam că ultima data el antrena pe undeva prin ţările arabe. La fotbal mă uit, dar doar la cel din Bundesliga şi la meciurile mari din Champions League. De aici le susţin pe Bayern şi Dortmund. Când şi când se mai întâmplă să mai ajung la stadion, la Dortmund. Dar nu foarte des'', a precizat Joe Panait pentru telekomsport.ro.

Chiar şi în aceste condiţii în care susţine că nu mai are nici o informaţie despre echipa naţională, Panait, care a evoluat cinci ani la Steaua, crede că tricolorii nu vor avea nici o şansă în faţa Germaniei. ''La cum joacă Germania, naţionala nu va avea nici o şansă. Nemţii au o adevărată maşinărie de fotbal. Au o mentalitate net superioară nouă. Ei joacă şi în minutul 90 ca şi cum ar fi intrat în primul minut. E o diferenţă uriaşă", a precizat Panait.

"Sunt scârbit de mizeria de la FRF"

Joe Panait a pus tunurile pe oficialii Federaţiei Romane de Fotbal. Nemulţmirea lui a plecat de la momentul în care aceştia au refuzat să-l ia în calcul şi pe băiatul lui, care a evoluat în  Bundesliga, la Wuppertal. "Nu le-am cerut acestor oameni favoruri. I-am rugat doar să aibă disponibilitatea de  a-l vedea şi pe băiatul meu, despre care eu pot spune, în calitate de fost fotbalist şi nu de tată că este talentat. Nu degeaba a jucat în Bundesliga, la Wuppertal. Cu chiu cu vai, Laurenţiu Roşu l-a chemat la lot pe cand era antrenor acolo. L-a băgat zece minute într-un meci. Şi atât. Asta e bătaie de joc. Să chemi un jucător de la 2000 de kimoletri distanţă şi să-l pui să joace doar zece minute. Nu-l acuz pe Laur. Eu sunt scârbit de sistem. Sunt scârbit de tot ce se întâmplă la FRF. În România nu se va mai face fotbal de calitate multă vreme de acum înainte", a mai spus Joe Panait.

A nivelat cu antrenorii din ţară. "Au ajuns nişte slugi în faţa patronilor de cluburi"

Panait şi-a continuat tirada la adresa sistemului fotbalistic din România, îndreptându-se, de astă dată către antrenori. "În România, antrenorii au devenit nişte slugi în faţa patronilor. În ţară echipele sunt conduse de către patroni, nu de antrenori. E mai mare ruşinea ce se întâmplă acolo şi noi vorbim acum de performanţă. În fotbalul românesc, performanţa e doar un vis frumos. Care nu va fi niciodată realizabil atâta vreme cât nu se va schimba ceva la nivel de mentalitate".

articol de Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: joe panaitromanianationalaechipa nationala 

viewscnt
Articole similare