Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Jucătorul de la FCSB care putea să o ia pe urmele lui Răzvan Marin. Unde au apărut problemele: ”Din păcate, asta s-a întâmplat”

EXCLUSIV | Jucătorul de la FCSB care putea să o ia pe urmele lui Răzvan Marin. Unde au apărut problemele: ”Din păcate, asta s-a întâmplat”

Superliga

Comentarii

Mirel Rădoi spune că Răzvan Marin a gândit foarte bine paşii pe care trebuie să-i urmeze în carieră şi oferta de la Ajax a venit logic. În antiteză, selecţionerul naţionalei de tineret ofertă exemplul lui Dragoş Nedelcu, cel care a avut un mare potenţial, dar care a avut de suferit din cauza alegerii pe care a făcut-o când a plecat de la Viitorul.

Răzvan Marin este una dintre poveştile de succes din fotbalul românesc. S-a transferat de la Viitorul la Standard, deşi avea oferte şi de la echipele mari din Liga 1. Mirel Rădoi spune că a făcut o alegere excelentă. Marin nu s-a impus din prima, dar a avut răbdare, şi-a păstrat motivaţia, s-a impus şi evoluţiile bune i-au adus transferul la Ajax. Mirel Rădoi îl oferă drept exemplu pentru tinerii fotbalişti români:

”Îl vedeam de mic că era pasionat, îi plăcea mingea şi avea o îndemânare destul de bună, de mic. Sincer, nu mi-am închipuit că poate să ajungă la Ajax până la vârsta asta. Sau, mai departe, să ne gândim că putem avea, după Popescu şi după Hagi, că putem avea din nou fotbalişti la Barcelona sau Real Madrid, dar el chiar ne face mândri şi chiar putem spera că putem avea din nou un fotbalist. Eu cred că şi-a ales paşii perfecţi, etapele corecte, acum ne e şi mai uşor să vorbim pentru că vedem unde a ajuns şi putem spune că astea sunt etapele pe care trebuia să le parcurgă. Dar eu cred că în momentul în care a ales să continue la Viitorul cred că ales cea mai bună decizie”, a declarat Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.

Selecţionerul naţionalei de tineret susţine că şi Dragoş Nedelcu putea avea un traseu asemănător, însă transferul la FCSB i-a stopat ascensiunea, deoarece nu primeşte suficientă încredere. Mijlocaşul de 22 de ani este unul dintre jucătorii criticaţi constant de Gigi Becali.

”Şi, dacă este să dăm un exemplu, putem să ne uităm la Dragoş Nedelcu, care, din păcate, nu are acelaşi parcurs şi putea să aibă acelaşi parcurs ca şi Răzvan. Vedem că după câteva evoluţii mai slabe nu i se dă credit, nu i se dă continuitate şi atunci stă pe banca de rezerve. E clar că atunci când reintiri, ca mijlocaş defensiv nu poţi avea o evoluţie ca un atacant, în care să iei ochii antrenorului, să poţi avea din nou continuitate. Şi atunci eu cred că Răzvan Marin a ales bine şi nu a făcut greşeala să ajungă la o altă echipă din campionatul românesc. Pentru că el a văzut că avea mult mai multe perspective de a pleca în străinătate de la o echipă ca şi Viitorul, unde, pe lângă jocul spectaculos pe care îl practică, îşi formeză acele automatisme. Gică încearcă să îi şi educe, să vadă exact cum este climatul profesionist”, a mai spus Rădoi.

Afla mai multe despre: mirel radoirazvan marindragos nedelcu 

viewscnt
Articole similare