Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Jucătorul în jurul căruia Mirel Rădoi vrea să facă echipa pentru meciul cu Islanda şi ce sistem abordează: "Islandezii lasă acea zonă liberă"

EXCLUSIV | Jucătorul în jurul căruia Mirel Rădoi vrea să facă echipa pentru meciul cu Islanda şi ce sistem abordează: "Islandezii lasă acea zonă liberă"

Echipa națională

Comentarii

Mirel Rădoi, noul selecţioner al echipei naţionale, şi-a dezvăluit planurile pentru meciul cu Islanda, din barajul de calificare la Campionatul European din 2020.

Rădoi vrea să facă echipa în jurul unui decar autentic, pe care îl va alege dintre Ianis Hagi, Nicolae Stanciu, Constantin Budescu şi Dan Nistor.

"Lucrurile sunt simple. Din 4-2-3-1 te poţi duce foarte uşor în 4-4-1-1 în 4-4-2 şi 4-3-3, principiile ofensive şi defensive rămân aceleaşi. Dacă ne referim doar la meciul cu Islanda, vom găsi un sistem de joc care va avea un mijlocaş central ofensiv, vorbim de un 4-2-3-1, de un 4-4-1-1 sau de un 4-3-1-2 pentru că în momentul de faţă sunt jucători care pot juca număr 10 foarte buni începând cu Ianis, avem Stanciu, Budescu, Nistor. Sunt patru jucători care pot juca număr 10, care pot fi decisivi şi aduc calitate într-un joc în care ne poate ajuta acea zonă liberă pe care o lasă islandezii între fundaşii centrali şi mijlocaşii centrali", a declarat Mirel Rădoi, la Telekom Sport.

Mirel Rădoi: "Aş fi preferat Scoţia"

Noul selecţioner a mărturisit că şi-ar fi dorit ca România să întâlnească Scoţia, în loc de Islanda.

"Aş fi preferat să jucăm cu Scoţia, dar finala să fie cu Bulgaria sau Ungaria. În momentul de faţă, Islanda are un plus organizarea defensivă. Nouă în istorie nu prea ne-au plăcut meciurile cu nordicii, se pare că şi condiţiile meteo sunt nefavorabile unui joc cu pase şi cu mingea jos. Şi atunci va trebui să gândim acest meci, cum vom aborda meciul, pentru că trebuie să plecăm de la ideea de a nu primi gol", a adăugat Rădoi.

Rădoi a dezvăluit şi cum ar reacţiona dacă ar avea un incident precum cel din meciul cu Norvegia, în care Puşcaş a ratat un penalty pe care nu el trebuia să îl execute: "Va fi o amendă, atât, prima abatere, la a doua vom vedea".

Mirel Rădoi, noul selecţioner al echipei naţionale

Miercuri, Mirel Rădoi a semnat contractul de selecţioner şi a fost prezentat într-o conferinţă de presă la Casa Fotbalului. Tehnicianul în vârstă de 38 de ani a parafat un contract pe doi ani, urmând să stea pe banca echipei naţionale cel puţin până la finalul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022.

Afla mai multe despre: radoi 

viewscnt
Articole similare