Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Justin Ştefan a anunţat ce probleme au formaţiile din Liga 1 până la reluarea sezonului: ”Acestea sunt impedimentele!”

EXCLUSIV Justin Ştefan a anunţat ce probleme au formaţiile din Liga 1 până la reluarea sezonului: ”Acestea sunt impedimentele!”

Superliga

Comentarii

Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a subliniat într-o intervenţie pentru Telekom Sport, problemele de care se lovesc cluburile din Liga 1 în ceea ce priveşte reluarea campionatului intern.

Justin Ştefan a vorbit la Telekom Sport, în cadrul emisiunii Sport Report, despre reluarea activităţii în Liga 1.

El a confirmat că există mici probleme pe care le-a discutat deja cu Ministrul Tineretului şi Sportului: ”La acest moment lucrurile sunt deschise dezbaterilor. Am comunicat MTS-ului şi domnului ministru cu care am avut un dialog foarte bun în toată această perioadă faptul că există anumite impedimente în ceea ce priveşte cluburile de Liga 1 şi anume cel pe care l-aţi amintit  şi dumneavoastră referitor la acea izolare de 14 zile înainte de reluarea procesului de antrenament” a mărturisit Ştefan, care a completat: ”Şi mai există încă un impediment, respectiv existenţa unor facilităţi de cazare în incinta bazelor sportive unde urmează să se efectueze pregătirea... există doar şase cluburi care au facilităţi de cazare în incinta bazei, de alftfel alte 8 cluburi având nevoie de cazare în apropierea bazelor sportive”

UEFA a dat un termen limită clar pentru reluarea campionatelor interne: ”Avem o problemă cu acel termen pentru că el ne-ar da peste cap tot calendarul pe care l-am gândit şi l-am gândit nu de capul nostru ci raportându-ne la termenele pe care le-am primit de la UEFA” a mai declarat Justin Ştefan, cu privire la acest subiect.

Despre condiţiile în care se va face transportul echipelor la meciuri, o altă problemă sensibilă care merită luată în calcul, oficialul LPF a mărturisit: ”Un transport care să respecte măsuri stricte de igienă, înseamnă acelaşi autocar, înseamnă acelaşi sofer, înseamnă o dezinfectare permanentă a maşinii respective, eventual separarea pe grupuri pentru a respecta distanţarea socială şamd. Condiţiile de distanţare în hoteluri ar trebui să fie aceleaşi precum cele din baza sportivă. Au fost numeroase discuţii, iar la acest moment continuăm să discutăm cu Ministerul despre asta. Vedem la final, în ce format de lucru vom ajunge. Există posibilitatea ca fotbaliştii să stea singuri în camere. Situaţia va fi urmărită, monitorizată din 14 în 14 zile a încheiat Justin Ştefan, intervenţia de la Telekom Sport.

Dar, ce se întâmplă daca în Liga 1 se înregistrază un singur caz pozitiv de COVID-19?: ”Pot să vă spun cum se întâmplă în Germania. Este vorba despre garantarea unui risc acceptabil şi interesul economic. La ei se discută despre o excludere imediată a celor care prezintă simptome suspecte şi introducerea lor într-o cameră de izolare. Până la meciuri mai avem mult, momentan noi vorbim doar despre reluarea antrenamentelor” a mai declarat Justin Ştefan. 




 

Afla mai multe despre: justin stefan 

viewscnt
Articole similare