Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Kyros Vassaras, despre viitorul fotbalului românesc: "Sistemul VAR va fi implementat în ţară"

EXCLUSIV | Kyros Vassaras, despre viitorul fotbalului românesc: "Sistemul VAR va fi implementat în ţară"

Fotbal intern

Comentarii

Kyros Vassaras a acordat un interviu exclusiv pentru Telekom Sport în care a vorbit despre tehnologia VAR.

Kyros Vassaras crede că România va avea arbitraj video

"CCA nu este responsabilă să aibă un sistem VAR sau să se folosească arbitrii VAR. Comisia va sprijini acest proiect atunci când acesta va fi aprobat.

Cei care trebuie să decidă sunt cluburile, FRF, LPF şi providerul tehnic. Aşa că nu suntem obligaţi să începem o pregătire teoretică. Însă noi am făcut-o! Am făcut-o fiindcă vrem să îi pregătim pe arbitrii cât mai bine posibil, fiindcă ştim că într-o zi VAR va fi implementat în ţară. Aşa că salvăm timp, câştigăm timp cu analiza la două săptămâni. Discutăm situaţii care se întâmplă aici şi sperăm ca, atunci când avem acordul final, vom începe procedura.", a spus Kyros Vassaras.

Grecul consideră implementarea VAR-ului este posibilă, doar că oamenii care pot face ca acest proiect să se întâmple, trebuie să treacă la acţiune. Vassaras a dat exemplu şi faptul că în alte ţări se realizează programe de pregătire pentru arbitri.

"Oamenii trebuie să înţeleagă că trebuie să ajungem la un acord. Nu să facem declaraţii. Nu putem să spunem nimic dacă nu ajungem la un acord sau nu ştim ce trebuie să facem exact.

Sunt ţări care au început implementarea sistemului după o pregătire de aproximativ 10-12 luni de pregătire a arbitrilor. Acest lucru nu se poate face imediat.

Acest lucru s-a întâmplat pentru ţările care au un campionat normal, fără pandemie. Aşa că oamenilor cărora le place să vorbească le-aş adresa o întrebare. Cum pot să adune un grup de oameni pentru un seminar, când Guvernul şi autorităţile nu îţi permit?", a adăugat fostul arbitru grec.

Afla mai multe despre: kyros vassaras frf liga i lpf 

viewscnt
Articole similare