Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Larisa Iordache, sportiva anului în România: ”Dacă nu iubeam atât gimnastica, nu reveneam” Cum se motivează şi care a fost cel mai important obiectiv al său

EXCLUSIV Larisa Iordache, sportiva anului în România: ”Dacă nu iubeam atât gimnastica, nu reveneam” Cum se motivează şi care a fost cel mai important obiectiv al săugalerie foto

Gimnastică

Comentarii

Larisa Iordache a oferit un super interviu pentru Zoom Sport. Cea mai bună sportivă a anului trecut i s-a destăinuit Geaninei Iacob.

Frumoasă, talentată şi extrem de muncitoare. Ea este Larisa Iordache, campioana noastră care a decis, spre bucuria tuturor, să revină în gimnastică. Nu a făcut-o doar pentru că trebuia să o facă. Revenirea Larisei a fost atât de bine venită încât 2020 a fost fără doar şi poate anul ei.

Cea mai bună sportivă a anului a fost protagonista unui reportaj marca Telekom Sport. Geanina Iacob, moderatoarea emisiunii Zoom Sport a reuşit să obţină de la campioana noastră, câteva răspunsuri pe care probabil că mulţi dintre români erau curioşi să le afle.

”Sufletul trebuie hrănit mereu!”

”Am ales să mă întorc în gimnastică, ştiam că asta va urma, eram pregătită fizic şi psihic în acelaşi timp, m-am montat puţin. Trebuie să te trezeşti de dimineaţa, gata cu somnul până la 10-11. Asta e cel mai greu lucru, să mă trezesc dimineaţa. Am timp să dorm la bătrâneţe cât vreau eu, aşa mă motivez” recunoaşte Larisa.

Larisa Iordache (24 de ani) a revenit în gimastică după 3 ani în care a avut 3 operaţii la tendonul ahilian. Gimnasta româncă a reuşit să câştige două medalii de aur şi două de argint la Campionatul European de Gimnastică: ”Teoretic am avut momente în care m-am îndepărtat foarte mult de gimnastică în perioada asta de 3 ani. Eram plictisită de recuperarea cont făcută şi o fac în cont pentru că tre sa am grija de mine, de corpul meu. M-am întors pentru că mi-e drag ce fac, cred că dacă nu iubeam atât de mult gimnastica, nu mă întorceam, mai ales după ce probleme de sănătate am avut” i-a mărtursit campioana noastră, Geaninei.

Încă din anii 80, modelul de gimnastă din România s-a ferit de dulciuri şi de ciocolată în special. Larisa Iordache vede puţin diferit lucrurile, ca orice mare campioană: ”Ciocolata rămâne ceva ....îmi oferă....se zice că ciocolata nu se depune pe corp, gen să te îngraşi, se duce direct la suflet, deci sufletul trebuie hrănit tot timpul şi ţinut în viaţă” explică ea. ”Îmi doream foarte mult o medalie la paralele şi CE îmi oferea această şansă de a urca pe podium. Nu că de acum nu voi visa la ea pentru că chiar îmi doresc medalia, nu am deloc în palmares, dar mi-o doresc. N-a fost să fie, la paralele am avut foarte multe emoţii. Pe parcursul zilelor de concurs, am scăpat uşor uşor de emoţii. Pentru mine cel mai important obiectiv a fost să mă fac pe mine mândră şi pe antrenorii mei.  După fiecare competiţie am întrebat, sunteţi ok? Sunteţi mândri de mine şi mă bucuram de răspuns.” explică, vizibil emoţionată, Larisa.

”Îmi place să fiu în centrul atenţiei”

Larisa Iordache mai are în palmares pe lângă cele 2 medalii de aur şi cele 2 de argint, o medalie de bronz la Jocurile Olimpice, două de argint şi două de bronz la Campionatele Mondiale, precum şi 5 de aur, 6 de argint şi 2 de bronz la Europene: ”Îmi place să fiu în centrul atenţiei în ce fac eu şi îmi place să fac bine. În finala pe aparate, eram mult mai ok cu emoţiile, nu mai aveam starea aia de panică pentru că stresul a scăzut, mai ales că eram eu pe cont propriu, era finala mea, trebuie să fac pentru mine şi nimic mai mult” a mai spus Larisa Iordache.

Afla mai multe despre: larisa iordachegeanina iacob 

viewscnt
Articole similare