Experiențe împreună.
You are here:

EXCLUSIV | Leo Grozavu vizează cupele europene alături de Sepsi Sfântu Gheorghe. "Trebuie să îţi doreşti mai mult"

EXCLUSIV | Leo Grozavu vizează cupele europene alături de Sepsi Sfântu Gheorghe. "Trebuie să îţi doreşti mai mult"

Sepsi Sf. Gheorghe

Comentarii

Leo Grozavu a lăsat să se înţeleagă, printre rânduri, faptul că următorul obiectiv al formaţiei pe care o antrenează, Sepsi Sfântu Gheorghe, este participarea într-o cupă europeană.

Leontin Grozavu a fost instalat pe banca tehnică a celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe în luna noiembrie a anului trecut, după ce l-a înlocuit pe Csaba Laslo. A strâns 13 partide, dintre care a câştigat 6, a remizat 4 şi a pierdut doar 3. În urma acestui parcurs, Sepsi a intrat în play-off de pe locul 9, cu 17 puncte, iar în cele două etape disputate în play-off, a obţinut două rezultate de egalitate, care au urcat-o pe locul 8, cu 19 puncte.

Sezonul trecut,  Sepsi s-a clasat pe locul 6, şi s-a calificat în premieră în play-off- Nu a făcut o figură deloc bună, strângând un singur punct în cele 10 partide. Respectând progresul sportiv realizat în ultimii ani, promovările, menţinera în Liga 1 şi calificara în play-off, Leo Grozavu consideră că următorul pas ar trebui să fie calificarea într-o cupă europeană, Dacă anul aceste nu se mai poate decât prin intermediul Cupei României, anul viitor poate fi o şansă excelent, ţinându-se cont şi de investiţiile considerabile realizate în Covasna.

"Eu cred că foarte importantă în momentul de faţă este seriozitatea. Atunci când spui ceva să te şi ţii de cuvânt. Şi cred că din punctul ăsta de vedere ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp de la promovarea în prima ligă a echipei, toate s-au desfăşurat aşa pas cu pas.

A fost în primul an, chiar dacă s-a salvat echipa de la retrogradare, nu simplu, a reuşit să o facă, în al doilea an s-a intrat în play off, în acest al treilea an chiar dacă pretenţiile au crescut, echipa stă într-un anumit echilibru, în plus au apărut şi investiţiile, pentru că atunci când există seriozitate şi muncă bine făcută, automat strângi în jurul tău şi oameni care sunt interesaţi. Eu cred că la Sfântu Gheorghe, se pun bazele unui club care poate să însemne ceva nu peste foarte mult timp, construirea stadionului, a unei baze foarte moderne, contează foarte mult pentru ceea ce înseamnă fotbal, şi în momentul în care toate aceste vor fi date în folosinţă automat obligă şi la rezultate sau la performanţe sportive.

Şi eu cred că în următorii ani Sepsi va trebui să fie una dintre echipele care se bat cu şanse îndreptăţite la play off şi nu doar să se bată la play off, ci o dată intraţi în play off trebuie să accezi la mai mult. Pentru că dacă doar intri în play off şi te clasezi pe locul 6 fără să faci mare lucru, nu cred că înseamnă prea mult, dar dacă intri în play off şi te baţi la cupele europene cred că deja ai făcut un progres substanţial", a declarat Leo Grozavu, pentru Telekom Sport.

Sepsi este una dintre cele patru formaţii care s-au calificat în faza semifinală a Cupei României. Celelalte trei echipe sunt Dinamo, FCSB şi Poli Iaşi.

viewscnt
Articole similare