Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Liga 1 se poate relua abia în luna mai! Ce variante are LPF: S-ar putea juca meciuri şi în timpul Euro 2020

EXCLUSIV | Liga 1 se poate relua abia în luna mai! Ce variante are LPF: S-ar putea juca meciuri şi în timpul Euro 2020

Superliga

Comentarii

Justin Stefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a avut o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii Sport Report şi a anunţat ce s-ar putea întâmpla cu Liga 1.

"În momentul de faţă, nu există un scenariu comun la nivel european, mai ales că fiecare ţară se află în momente diferite în ceea ce priveşte evoluţia COVID-19. Ca atare, cred că primul lucru pe care va trebui să-l stabilim este un moment real la care s-ar putea relua campionatul, pentru că e clar că 31 martie e mult prea devreme. Regulamentele sportive nu reglementează o astfel de situaţie", a declarat Ştefan, la Telekom Sport. 

Aşadar, varianta cea mai plauzibilă este cea propusă de Universitatea Craiova, aceea ca Liga 1 să se reia abia în luna mai. 

"Dacă am relua campionatul undeva la data de 15 mai, am avea timp să-l terminăm până la momentul în care ar urma să aibă lo tururile Q1 din cele două competiţii europene. Categoric e că primul scenariu e cel de a termina campionatul, chiar dacă ar urma să comprimăm etapele, cu multe intermediare, respectiv miercuri joi, sâmbătă, duminică", a mai spus secretarul general LPF. Totodată, dacă sezonul nu s-ar încheia până la startul Campionatului European, meciurile din Liga 1 s-ar putea disputa chiar şi în timpul turneului. 

Varianta cu cele mai mici şanse este cea de a se anula sezonul: "Nu cred că este posibil, pentru că s-ar da peste cap absolut tot ceea ce înseamnă fotbal european, competiţii europene, contracte de sponsorizare".

Afla mai multe despre: liga 1 

viewscnt
Articole similare