Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Lovitură de teatru! Ianis Hagi poate semna contractul vieţii. Dezvăluiri de ultimă oră din interior

EXCLUSIV Lovitură de teatru! Ianis Hagi poate semna contractul vieţii. Dezvăluiri de ultimă oră din interiorgalerie foto

Special

Comentarii

Dorin Goian, fost jucător la Rangers şi unul dintre preferaţii fanilor de pe Ibrox, a dezvăluit pentru Telekom Sport care este situaţia reală în care se află acum Ianis Hagi în Scoţia.

Dorin Goian este neschimbat. Îl vezi cum arată acum, la patru ani după ce a pus capăt cariere sale de fotbalist, şi ai senzaţia că de mâine poate reintra uşor în circuitul echipei naţionale. La 39 de ani, Goian pare la fel ca pe vremea când presa îl supranumea ”Generalul” din defensiva roş-albastră.

Într-un interviu acordat în exclusivitate colegului nostru Eduard Zelgin, Goian a vorbit despre perioada dificilă pe care o traversează fotbalul românesc şi societatea noastră în general. A atins subiectul Ianis Hagi, a vorbit şi despre echipa naţională, prietenul său Mirel Rădoi, noul selecţioner al României, Gigi Becali sau actualitatea de la fosta sa echipă, FCSB.

  • 60 de meciuri are Dorin Goian în naţionala României
  • 5 goluri a marcat fundaşul pentru prima reprezentativă
  • 43 de meciuri a jucat Goian în Cupele Europene pentru FCSB (ex Steaua)

La fel de volubil, la fel de sincer şi de direct, la fel de echilibrat şi dezinvolt, Dorin Goian s-a destănuit pentru Telekom Sport şi www.telekomsport.ro. Interviul cu fostul mare internaţional român îl puteţi citi mai jos. Mâine, site-ul nostru vă propune şi a doua parte a super interviului realizat cu Dorin Goian.

“Este o mustrare de la Dumnezeu!”

Dorin Goian trăieşte aceste momente alături de familie, acasă, la Suceava. Fostul jucător al Stelei (actuala FCSB) a povestit pentru TelekomSport despre cum reuşeşte alături de copiii şi soţia să să depăşească împreună mai uşor această perioada de izolare.


- Salut Goe, totul bine?
- Salut! Da, îi mulţumim bunului Dumnezeu suntem bine! Stăm acasă, le-am explicat copiilor situaţia, chiar am avut o şedinţa în familie pe tema asta. Lor le este cel mai greu, se plictisesc uşor, dar găsim mereu variante să avem activitate. Mai joc fotbal cu băiatul afară în curte, un playstation, mai stau pe tabletă, lecţii. Trebuie să înţeleagă să depăşim acest moment.

- Mai avem de aşteptat…
- Da! Nu vreau să fiu înţeles greşit, dar poate e bine venită această poveste legată de coronavirus, să se mai tragă un semnal, planeta o luase razna! Ne rugăm la Dumnezeu să aibe grijă de noi şi să fie doar o mustrare. Să ne trezim la realitate, să fim mai responsabili!

- Situaţia în Suceava pare destul de alarmantă în acest moment...
- În Suceava lucrurile nu au fost gestionate corect şi am devenit unul dintre focarele ţării, iar acum nu avem altceva de făcut decât să ne protejăm şi mai mult, şi să nu ieşim din case.

- Am rămas şi fără fotbal…
- Fără sport în primul rând! Nu mai poţi să vezi un meci de fotbal, de handbal sau de baschet! Şi fotbalul de la noi, aşa cum era, parcă acum îl preţuim! Fără el, lumea este mai săracă! Mai mergeam la un stadion, mai vedeam un meci bun la tv. Acum nimic!

- Ai acceptat provocările de pe conturile de socializare?
- Nu vreau să par arogant, dar în astfel de momente să stăm să jonglăm cu hârtia igienică mi se pare aiurea! Acum fiecare gândeşte pentru el, eu am preferat să stau departe de lucrurile astea!

- Apropos, tu mai eşti la Bucovina Rădăuţi?
- Nu, am plecat! A fost mai bine aşa, nu aveam rost să continuăm împreună.

- Eşti la cursurile pentru licenţă Pro, nu?
- Da, alături de Mirel Rădoi. Mă bucur foarte mult pentru el şi îi doresc numai reuşite la echipa naţională.


“Ianis este plusul lui Rangers!”

Goian ştie cel mai bine ceea ce înseamnă Glasgow Rangers de la primii paşi pe poarta stadionului până la ultimul fluier al arbitrului pe Ibrox Park. A ajuns la Rangers în anul 2011, echipa a cărei tricou a fost îmbrăcât de Goe de 35 de ori. A fost al doilea jucător român care a semnat cu gruparea scoţiană după regretatul nostru Daniel Prodan 


- Ianis a impresionat în primele jocuri la Rangers, mai ales în Europa League cu Braga…
- Da, şi mă bucur pentru el! Mă bucură faptul că s-a adaptat uşor. Rangers avea nevoie de un jucător aşa cum este Ianis. Într-un fotbal bazat pe forţă şi angajament, el poate să facă uşor diferenţa, aşa cum s-a întâmplat în partidele cu Braga şi Hibernian.

  • 42 de meciuri a jucat Goian în toate competiţiile pentru Rangers
  • 35 de partide le-a disputat între 2011 şi 2013 în Scottish Championship, fiind titular indiscutabil

- În Scoţia s-a scris că Rangers nu-l va achiziţiona definitiv...
- Ce a apărut în presă e doar aşa ... ca jurnaliştii să-şi mai ocupe timpul cu ceva în plus. Eu cunosc foarte bine clubul, dar şi potenţialul financiar al său. Totul depinde de evoluţiile lui Ianis, iar dacă ei sunt mulţumiti nu va fi o probelemă pentru Rangers să plătească cele 5 milioane de euro către Genk. Îţi spun un secret: când au retrogradat în liga a patra, m-au rugat să rămân şi voiau să-mi ofere aceleşi salariu pe care îl aveam în prima ligă, chiar şi în a patra divizie.

- Un sfat? Atmosfera de pe Ibrox?
- A simţit după partida cu portughezii, a şi spus “Ibrox baby!”. Asta înseamnă spiritul scoţian! Să aibă încredere în potenţialul şi în talentul său! A reuşit să câştige inimile suporterilor, ceea ce nu este uşor în Scoţia, mai ales la Rangers! La fel de bine să fie atent! De la aplauze şi zâmbete poţi să ajungi la scandări mai puţin prieteneşti împotriva ta! Totul depinde numai de el!

- Ai primit o plachetă de onoare din partea celor de la Rangers (foto jos). Cum s-a întâmplat?
- Mă bucur că am primit-o. Felul meu de a fi în teren şi în afară terenului i-au făcut pe fani să mă aprecieze atât de mult. Când evoluăm în Grecia la Asteras Tripoli, fan clubul lui Rangers din Atena m-a vizitat la hotel unde eram cu echipa şi mi-au oferit această plachetă de onoare prin care mi-au mulţumit pentru tot ceea ce am făcut la clubul scoţian.

Familie frumoasă

Dorin este un familist convins. Frumoasă să soţie, Nadia, i-a oferit doi copii: Maya Maria, în vârstă de 13 ani şi Nectarie Matei, în vârstă de 10 ani. Sunt de nedespărţit atât în viaţă de zi cu zi cât şi în vacatele lor. “Pot să spun că sunt unul dintre cei mai fericiţi bărbaţi de pe lume! Pentru mine familia este totul! Îi mulţumim bunului Dumnezeu pentru faptul că ne-a adus împreună şi suntem sănătoşi!”, spune Goe. 

Vezi AICI o galerie FOTO cu Dorin Goian şi familia sa

Partea a doua a interviului cu Dorin Goian o puteţi citi mâine

  • - Goian despre actualitatea de la FCSB
  • - Ce spune despre plecările lui Dennis Man şi Florinel Coman
  • - Ce fotbalist străin de la FCSB poate juca în naţionala României
  • - Situaţia de la echipa naţională
  • - Analiza şanselor echipei naţionale la baraj şi a noului selecţioner, Mirel Rădoi

Eduard Zelgin

 Galerie foto

Afla mai multe despre: dorin goianianis hagirangers 

viewscnt
Articole similare