Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | LPF pregăteşte schimbări radicale pentru Liga 1. Ce ar urma să se întâmple chiar din sezonul următor

EXCLUSIV | LPF pregăteşte schimbări radicale pentru Liga 1. Ce ar urma să se întâmple chiar din sezonul următor

Superliga

Comentarii

Cristian Bivolaru spune că LPF discută intens în această perioadă despre câteva măsuri care ar trebui să modernizeze fotbalul românesc. Este vorba despre calitatea terenurilor în sezonul rece, dar şi despre cluburile care întârzie salariile jucătorilor.

Sezonul rece pune mari probleme echipelor din Liga 1. Din dorinţa de a face economie, multe echipe din Liga 1 nu încălzesc suprafaţa de joc sau, dacă o fac, o pornesc abia în preajma meciului. Se ajunge astfel la situaţia în care meciurile din Liga 1 se joacă pe nişte terenuri sub orice critică. Cristian Bivolaru susţine că LPF vrea din sezonul următor să oblige cluburile să rezolve problema cu încălzirea gazonului:

”Eu am fost acum câteva zile la Ligă şi, cu ocazia vizitei, am aflat în premieră despre iniţativele pe care Liga intenţionează să le pună în aplicare din sezonul următor. Unele dintre ele se leagă şi de solicitările noastre şi ale mai multor cluburi. Este povestea care apare an de an legată de terenurile de joc. Ştim toţi că sunt stadioane fără încălzire, există stadioane a căror încălzire nu e pornită sau e pornita doar în ajunul meciului. Şi, din fericire, mai există şi altele şi dorinţa, aşa cum e şi aici, la Mediaş, şi la noi, de a oferi jucătorilor ce trebuie să fie o normalitate. Un câmp de joc bun care să permită atât lor, cât şi spectatorilor şi telespectatorilor să vadă un spectacol”, a declarat Cristi Bivolaru pentru Telekom Sport.

Preşedintele Viitorului a dezvăluit şi o altă măsură despre care se discută la LPF. Este vorba despre bugetele cluburilor, în condiţiile în care multe echipe au pe parcursul sezonului probleme cu plata salariilor. LPF vrea să aducă mai multă transparenţă, dar şi să se asigure că echipele au bani pentru a susţine financiar salariile jucătorilor. În acest sens, bugetul de salarii al fiecărei echipei ar urma să fie reţinut de LPF din drepturile TV:

”Fiecare club să îşi declare bugetul înainte de începerea sezonului. Să demonstreze capacitatea de a realiza bugetul respectiv, pentru că altfel intrăm în nişte situaţii extrem de delicate. Din ce ştiu eu, Liga vrea să meargă până acolo să reţină bani cluburilor ce le revin din drepturile tv, pentru a securiza salariile, pentru a securiza alte cheltuieli pe care cluburile au obligaţia să le facă. E o soluţie extremă, dar cred că liga trebuie să ajungă la această soluţie extremă pentru a se întâmpla ce trebuie să se întâmple”, a mai dezvăluit Bivolaru la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: cristian bivolaruviitorulliga 1lpf 

viewscnt
Articole similare