Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | “Luam un pumn de pastile dimineaţa”. Florin Lovin demontează un scenariu în cazul lui Eriksen: „Bag mâna în foc”

EXCLUSIV | “Luam un pumn de pastile dimineaţa”. Florin Lovin demontează un scenariu în cazul lui Eriksen: „Bag mâna în foc”

EURO 2020

Comentarii

Triplul campion al României, Florin Lovin (39 de ani), susţine că în cazul lui Christian Eriksen nu poate fi vorba despre practici interzise, după ce danezul s-a prăbuşit pe teren şi a fost la un pas de moarte.

Florin Lovin, despre Christian Eriksen

La debutul la EURO 2020, Christian Eriksen a făcut un atac de cord, înaintea pauzei din meciul cu Finlanda. La o zi distanţă, mijlocaşul danez care joacă la Inter Milano a vorbit cu colegii şi cu selecţionerul şi a dat asigurări că se simte bine.

Imediat, au apărut mai multe scenarii privind cauza care a dus la prăbuşirea lui Eriksen, printre care şi un posibil dopaj. Florin Lovin, fost fotbalist în România, Germania, Austria şi Grecia, cu aproape 400 de meciuri jucate de-a lungul carierei, a exclus această variantă.

“Ei au o altă filosofie asupra corpului, asupra recuperării. Toate ţările astea, Danemarca, poate Italia e puţin diferită fiind mai apropiată de zona latină. Dar în Germania, Austria, lucrurile sunt calculate, dar se poate întâmpla. Ei fac multe teste, eu făceam multe teste. Ţineam un regim alimentar, după două săptămâni făceam un test.

Nu cred că e vorba despre doping la acest nivel. În cupele europene nu exista un meci la care să nu fie control antidoping. Nu ai cum să scapi. Fotbalul e cel mai controlat sport şi nu se joacă nimeni.

A fost cazul de la Astra cu Fatai, Seto şi Ioniţă, dar nu poţi spune, de exemplu despre Seto, că recurge voit la astfel de metode. E cel mai corect. Eu bag mâna în foc pentru fotbal. Nu cred că se poate vorbi despre doping”, a declarat Florin Lovin pentru Telekom Sport.

Florin Lovin: “Pe finalul carierei am decis să nu mai iau nicio vitamină”

Fostul mijlocaş de la FCSB sau Astra a făcut dezvăluiri şi despre schimbarea pe care a făcut-o pe finalul carierei.

„Pe finalul carierei am decis să nu mai iau nicio vitamină. Mă simţeam bombardat, luam un pumn de pastile dimineaţa, ziceam că nu pot să iau un pumn de pastile zi de zi. Erau vitamine, nu erau altceva. Şi m-am simţit foarte bine, jucam cu Astra din trei în trei zile. Probabil că e şi o chestie mentală. Unii beau Red Bull înaintea meciului, ţine şi de partea mentală. Nu luam foarte multe pastile, ţin minte, pentru recuperare. În România, făceam o alergare uşoară, în Germania mergeam cu bicicleta”, a mai spus Florin Lovin.

 

Afla mai multe despre: christian eriksenflorin lovineuro 2020 

viewscnt
Articole similare