Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Lupescu i-a răspuns lui Burleanu! Ce spune despre contractele cu FRF, comisioane şi ceasurile de lux făcute cadou

EXCLUSIV | Lupescu i-a răspuns lui Burleanu! Ce spune despre contractele cu FRF, comisioane şi ceasurile de lux făcute cadou

Special

Comentarii

Ionuţ Lupescu i-a răspuns lui Răzvan Burleanu, cel care în ultima perioadă a publicat mai multe documente prin care-l acuză pe fostul mijlocaş că le-a oferit apropiaţilor contracte cu FRF, pe vremea când ocupa funcţia de director general al forului.

În plină campanie pentru şefia FRF, Răzvan Burleanu a publicat în mai multe episoade în care-l acuză pe Ionuţ Lupescu de faptul că, pe vremea când era director general al Federaţiei, le-a oferit apropiaţilor contracte consistente. Invitat de Vlad Enăchescu la o ediţie specială a emisiunii Sport Report, Lupescu spune că actualul preşedinte al FRF denaturează adevărul.

Fostul mare internaţional român se apără şi spune că a externalizat unele departamente tocmai pentru a face economie. Cât despre contractele pe care soţia sa le-a primit de la FRF, Lupescu susţine că acestea au fost forţate de situaţie şi n-au fost fost consistente financiar. ”Kaiserul” dă drept exemplu o situaţie în care a primit o delegaţie UEFA, iar cei de la Mogoşoaia nu puteau asigura cateringul. Drept urmare, a rugat-o pe soţie să-l ajute urgent:

Vlad Enăchescu: Aveai cunoştinţă de faptul că unele dintre firmele cu care Federaţia condusă de Mircea Sandu la vremea repsectivă erau ale lui Mircea Sandu sau avea legături? Ştiai despre treaba asta?

Ionuţ Lupescu: Nu, pentru că el ca preşedinte al Federaţiei era unic administrator pe Mogoşoaia, eu n-am avut nicio treabă cu cei de la Mogosoaia. Eu am avut anumite competenţe pe care le-am avut, cred eu, în spiritul regulamentului şi chiar al corectitudinii le-am facut. Poate am avut şi eu greşeli ca orice om, dar cu siguranţa am încercat să le fac exact cum trebuie.



În 2007-2008, am început să aducem sponsori importanţi. Acestor sponsori importanţi trebuia să le dau ceva... Unu la mână, este un bilet pentru orice fan, orice suoprter... Primul contact cu echipa naţională este un tichet.

La firma la care am tipărit aceste lucruri, dacă faci calculul, pentru că toate acelea se prezintă într-un context eronat, pentru că e şi corectura, e dtp-ul... Nu ştiu dacă cei de acolo rămân cu 5-10%. Problema e că firma pe care am făcut-o, firma aceea a avut pierderi de peste 100.000 de euro, cauzate pentru că eu am fost atât de naiv să tipăresc la cele mai mici preţuri. (n.r. dacă e moral ca un om care lucra în interiorul fenomenului să trimită un cost către o firmă în care e partener) E imoral dacă faci profit, dar eu, calitate-preţ mai ieftin pe piaţa nu exista. Şi firma peste 100.000 de euro a ieşit în pagubă.

Vlad Enăchescu: De ce s-a ajuns la acea externalizare?
Ionuţ Lupescu: Eu sunt adeptul ca nu numai în marketing, comunicare, poate şi o parte din juridic, poţi să externalizezi. Pentru a reduce din costuri. Ei vor fi plătiţi numai atunci când şi produc ceva. Am avut discuţii cu mai multe firme, a trecut în Comitetul Executiv, a fost aprobat. Dacă nu mă înşel... şi azi are contract cu FRF.

Enăchescu: Am citit pe blog că unele contracte erau cu 75% bonus si 25 la suta...
Lupescu: Nu...

Ionuţ Lupescu acuză că actuala conducere a FRF şi-a fixat drept obiectiv să provoace întocmirea unui dosar penal pe numele lui Ionuţ Lupescu, pentru a-l scoate din cursa pentru şefia FRF: ”O să mai apară şi alte discuţii despre faptul că soţia mea a făcut catering. În şase ani - unu, două, trei cateringuri. Când ai foarte multe vizite... La un moment dat, am rugat-o pe soţia mea să îmi facă mâine un catering pentru o delegaţie UEFA. Cei de la Mogoşoaia nu făceau faţă. Crezi că din asta ne-am îmbogăţit? Din 2.400 de euro? În Comitetul Executiv vor să pună pe agendă, de fapt au pus, ca să îmi facă un dosar penal. (Moderator: Pentru treburile acestea?) Da. De ce nu ai făcut acum patru ani?”

Referitor la ceasuri. Veneam şi jucam... Ei jucau (n.r. arată spre Chivu)... Olanda, Franţa, Italia... Oamenii veneau cu câte un cadou. Ca să menţinem şi noi un standard, nu puteam să mă duc cu un fanion şi cu un pix. Altfel trebuie să discuţi aceste lucruri. (Moderator: Ele au fost trecute, discutate prin Comitet Excutiv, Comitete directoare?) Bineînţeles, aprobat de protocol...”,
a mai spus Lupescu pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: ionut lupescufrfrazvan burleanu 

viewscnt
Articole similare