Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Mai funcţionează metodele lui Thomas Neubert? ”O soluţie rezolvă o problemă, nu pe toate”

EXCLUSIV | Mai funcţionează metodele lui Thomas Neubert? ”O soluţie rezolvă o problemă, nu pe toate”

FCSB

Comentarii

Alex Bourceanu susţine că rezultatele FCSB-ului arată că metodele de antrenament aplicate de Thomas Neuber nu mai sunt atât de eficiente.

FCSB n-a mai câştigat titlul din 2015, în ciuda eforturilor financiare făcute de Gigi Becali, care a încercat să transfere cei mai buni jucători din România.

Între timp, la echipa s-a întors şi Thomas Neubert, cel care a avut un rol determinant în performanţele reuşite de FCSB în 2013 şi 2014. Însă rezultatele nu s-au schimbat prea mult.

Alex Bourceanu este de părere că metodele de antrenament ale lui Thomas Neubert ar putea să nu funcţioneze pe actualul lot pe care îl are FCSB.

Mai funcţionează metodele lui Thomas Neubert? Opinia lui Alex Bourceanu

Thomas Neubert a ajuns în România în 2012, când a fost adus de la FCSB de Laurenţiu Reghecampf. Preparatorul fizic german a revoluţionat atunci pregătirea fizică de la FCSB, echipă care astfel a început să-şi domine categoric adversarele.

Thomas Neubert a adus atunci la FCSB câteva metode de antrenament din fotbalul modern, printre care şi celebrele benzi TRX. Aceste metode au făcut din FCSB o echipă care ţinea pasul din punct de vedere fizic inclusiv cu echipele din Occident.

Alex Bourceanu era căpitan la FCSB în acea perioadă şi spune că antrenamentele cu Thomas Neubert erau infernale. Fostul internaţional român susţine însă că stilul impus de Thomas Neubert s-a potrivit perfect pe generaţia sa, una dintre cele mai valoroase din istoria recentă a FCSB-ului.

Thomas Neubert a plecat de la FCSB în vara lui 2014, a revenit pentru jumătate de an în decembrie 2015 şi acum lucrează la echipa lui Gigi Becali din vara lui 2020.

Însă, de fiecare dată când a revenit, impactul antrenamentelor sale nu s-a mai resimţit atât de puternic în jocul şi în performanţele echipei.

Alex Bourceanu este de părere că acele tipuri de antrenament aplicate de Neubert în momentul în care a venit în România au dat rezultate pe generaţia sa, dar este posibil ca ele să nu reprezinte o soluţie pentru actualul lot.

”(Despre Thomas Neubert şi FCSB) Crunt, era diferit de ce făceam înainte. Aia e o metodă, pe grupul ăla de jucători s-a putut lucra aşa.

(De ce nu mai funcţionează modelul la FCSB?) Acel model a funcţionat foarte bine şi a rezolvat problemele pe care le aveam noi. Poate funcţionează, poate nu, la nivel de rezultate nu funcţionează (n.r. în momentul de faţă).

Fiecare încercare de rezolvare a unei probleme rezolvă o singură problemă, nu pe toate! O soluţie rezolvă o problemă”, a comentat Alex Bourceanu pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: alex bourceanu 

viewscnt
Articole similare